Sport

CFR Cluj a oficializat transferul lui Yuri Matias, anunțat de Fanatik. Update exclusiv

CFR Cluj a rezolvat transferul lui Yuri Matias, de la Gaz Metan Mediaș, chiar înaintea meciului direct. Ca urmare, Ilie Poenaru a decis să îl scoată din lot pe fundașul brazilian
13.02.2022 | 18:40
CFR Cluj a oficializat transferul lui Yuri Matias anuntat de Fanatik Update exclusiv
Yuri Matias a avut evoluții apreciate în acest sezon de Liga 1 și a fost remarcat și de Dan Petrescu. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
13-02-2022
16:43

Yuri Matias, prezentat oficial la CFR Cluj

Apărătorul brazilian de 27 de ani Yuri Matias, achiziționat de la Gaz Metan Mediaș cu doar o zi înaintea meciului direct dintre cele două echipe, a fost prezentat oficial de campioana României.

”Cluburile CFR 1907 Cluj și Gaz Metan Mediaș au ajuns la un acord privind transferul definitiv al fundașului Jefferson Yuri de Sousa Matias în Gruia.

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani s-a transferat la Gaz Metan în august 2020, perioadă în care a bifat 49 de meciuri și a înscris de 7 ori. Anterior experienței din România, Yuri a evoluat în Brazilia, în Portugalia la Academica Coimbra și pentru o perioadă scurtă în Iran.

Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări la CFR Cluj!”, au transmis oficialii clubului ardelean.

 

12-02-2022
21:41

CFR Cluj l-a transferat pe Yuri Matias

Cristi Balaj, președintele campioanei CFR Cluj, a confirmat informația oferită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia Yuri Matias a semnat cu trupa lui Dan Petrescu.

„Da, aşa este! Cu Yuri s-a discutat prin persoane de la club. La un moment dat era greu să găsim persoanele cu care era de discutat la Gaz Metan. S-au trimis adrese oficiale şi s-a ajuns la un acord. Yuri este jucătorul CFR-ului”, a declarat Cristi Balaj, la Look Sport.

Yuri Matias, jucător de bază la Gaz Metan Mediaș în acest sezon, nu este nici măcar rezervă la Gaz Metan – CFR Cluj, din etapa a 26-a din Casa Pariurilor Liga 1. Brazilianul este ca și transferat chiar la rivala de sâmbătă.

Yuri Matias, transfer la CFR Cluj. Campioana plătește 100.000 de euro pentru fundașul brazilian în vârstă de 27 de ani

CFR Cluj va achita 100.000 de euro pentru transferul fundașului de 27 de ani, plus diferite bonusuri condiționate de performanță. Suma totală poate ajunge la 150.000 de euro dacă acestea vor fi îndeplinite.

ADVERTISEMENT

Yuri Matias a fost dorit și de Universitatea Craiova, așa cum FANATIK anunțase în exclusivitate. Dar campioana a reușit să se miște mai repede, în condițiile în care Gaz Metan Mediaș are nevoie urgentă de bani.

În plus, a contat foarte mult și dorința jucătorului. Yuri anunțase deja conducerea clubului că ar prefera un transfer la CFR Cluj, în cazul în care ofertele sunt egale sau apropiate. Ceea ce s-a și întâmplat.

ADVERTISEMENT

Totul este deja pus la punct pentru transferul lui Yuri la CFR Cluj. Chiar în acest moment se rezolvă actele la LPF

Perioada de transferuri se închide duminică noapte, iar CFR Cluj nu vrea să existe deloc emoții din acest punct de vedere. Încă de sâmbătă seară sunt rezolvate la Liga Profesionistă de Fotbal ultimele detalii legate de contract.

Deși Yuri a fost cel mai bun jucător de la Mediaș în acest sezon de Liga 1, Ilie Poenaru a decis că ar fi mai bine să nu îl includă în lot. Pentru a nu îl expune pe jucător și pentru a evita eventuale speculații.

ADVERTISEMENT

Yuri, care a ajuns la Gaz Metan Mediaș în vara anului 2020, are 21 de apariții în acest sezon pentru Gaz Metan Mediaș. A și reușit să marcheze de patru ori și a oferit o pasă decisivă. Brazilianul are o reușită și în Cupa României.

Gaz Metan Mediaș, mari probleme financiare. Transferul lui Yuri poate fi “colacul de salvare” pentru formația lui Ilie Poenaru

Gaz Metan Mediaș are mari probleme financiare și este amenințată chiar cu falimentul. Echipa a fost depunctată în clasament în această săptămână, din cauza unei datorii către Ronaldo Deaconu. Astfel, banii veniți pentru Yuri ar putea fi “colacul de salvare” pentru club.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, CFR Cluj a mai anunțat recent transferul unui fotbalist brazilian. Este vorba despre Roger, de la UTA, care se afla în ultimele șase luni de contract. Campioana l-a semnat din vară, iar apoi a negociat cu arădenii pentru a-l avea încă din această iarnă.

Așa cum FANATIK a anunțat, CFR Cluj va achita 75.000 de euro către UTA pentru ca Roger să poată ajunge în Gruia încă din această iarnă. În schimb, negocierile pentru Cristopher Braun nu decurg la fel de bine. Fundașul a fost semnat pentru la vară, dar FC Botoșani vrea 150.000 de euro pentru a-l lăsa de acum în Gruia. Sumă pe care oficialii campioanei o consideră prea mare.

  • 650.000… de euro este cota de piață a lui Yuri Matias, conform celor de la Transfermarkt.de

ADVERTISEMENT