Sport

Ilie Poenaru acuză CFR Cluj pentru modul în care a realizat transferul lui Yuri, anunțat de Fanatik: ”Nu este normal, au bulversat jucătorul”

Ilie Poenaru a răbufnit la finalul partidei pierdută de Gaz Metan 1-2 cu CFR Cluj. Tehnicianul medieșenilor îi acuză pe conducătorii CFR-ului că nu au procedat corect în cazul transferului brazilianului Yuri Matias.
12.02.2022 | 23:23
Ilie Poenaru acuza CFR Cluj pentru modul in care a realizat transferul lui Yuri anuntat de Fanatik Nu este normal au bulversat jucatorul
Ilie Poenaru îi acuză pe cei de la CFR Cluj pentru modul în care au perfectat transferul lui Yuri, cu o zi înaintea meciurlui direct. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Interesul campioanei CFR Cluj pentru fundașul brazilian Yuri Matias nu e nou. Fotbalistul a fost și pe lista de achiziții a Universității Craiova, dar a semnat cu CFR Cluj așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

”Afacerea” s-a perfectat chiar înaintea meciului direct dintre Gaz Metan și CFR Cluj, iar antrenorul gazdelor a explicat de ce fotbalistul nu a fost reținut în lot pentru jocul cu liderul din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru: ”Nu e normal să-l transferi cu o zi înainte de meci”

Yuri Matias este considerat de cei mai mulți oameni de fotbal drept cel mai bun jucător al echipei Gaz Metan Mediaș, iar evoluțiile apărătorului de 27 de ani nu au trecut neobservate.

CFR Cluj și Universitatea Craiova și-au anunțat intențiile de a-l achiziționa, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă de la începutul acestei luni. Câștig de cauză au avut feroviarii clujeni, dar modul în care s-a perfectat mutarea l-a iritat la culme pe antrenorul Ilie Poenaru.

ADVERTISEMENT

”Yuri e caz care mă deranjează foarte tare. Dacă cei de la CFR și Universitatea Craiova și-au manifestat dorința de a-l transfera e OK, dar nu e normal să-l transferi cu o zi înainte de meci., L-au contactat, de vreo săptămână, nu am fost de acord cu oferta, iar azi, sau ieri au acceptat oferta (100.000 de euro – n.r.), dar nu e normal să se întâmple asta.

Jucătorul a fost bulversat, a venit la mine și mi-a spus că nu poate să joace, pentru că mintal era terminat. Această presiune a venit din partea lor, știau că e cel mai bun, că dă siguranță.

ADVERTISEMENT

Mi-a spus că nu poate să joace pentru că e posibil să greșească și nu vrea să se compromită. De aceea nu l-am inclus în lot. Nu e corect ce se întâmplă”, a spus Poenaru, la finalul jocului pierdut de Gaz Metan 1-2 cu CFR Cluj.

Ilie Poenaru nu-l învinovățește pe Yuri că a semnat cu CFR Cluj

Antrenorul echipei Gaz Metan a depășit momentul de furie și, revenind la sentimente mai bune, i-a transmis fotbalistului că nu este deranjat că a ales să semneze cu campioana României.

ADVERTISEMENT

Din cauza situației financiare dezastruoase a grupării medieșene, fotbaliștii lui Ilie Poenaru își caută cu disperare noi angajamente. Tehnicianul speră ca atât Yuri, cât și ceilalți jucători să aibă parte de o soartă mai bună în viitor.

”Îi mulțumesc lui Yuri pentru tot ce a făcut aici și pentru că a venit și mi-a spus că a ales să semneze cu CFR Cluj și că nu poate să joace. Îi urez succes lui Yuri la noua echipă.  

Toți jucătorii au ajuns la saturație, nimeni nu le spune nimic, nimeni nu transmite nimic. Jucătorii nu mai pot să stea, eu nu mai pot să-i țin. Sunt jucători care au probleme acasă, s-au împrumutat…

La Mediaș sunt bani, dar nu se vrea… am încheiat discuția. Peste două zile s-ar putea să nu mai am cu cine să lucrez și atunci trebuie să fac pasul în spate. Mi-am sacrificat familia, nu știu cu cine voi mai lucra în zilele următoare”, a mai spus Poenaru.

ADVERTISEMENT