News

Zahărul din sânge, inamicul pacienților infectați cu COVID-19. Ce au descoperit medicii în corpul celor bolnavi

11.05.2020 | 13:54
Zaharul din sange inamicul pacientilor infectati cu COVID19 Ce au descoperit medicii in corpul celor bolnavi
ADVERTISEMENT

Medicii oncologi din Statele Unite ale Americii încearcă să explice modalitatea prin care zahărul contribuie la efectul infecției cu COVID-19 la unii pacienți.

Medicii oncologi explică efectul zahărului asupra pacienților infectați cu COVID-19

Un studiu recent al medicilor oncologi de la Universitatea din Pittsburgh a urmărit modificările din punct de vedere genetic al noului coronavirus la unii pacienți.

ADVERTISEMENT

Cercetările desfășurate au analizat legătura dintre glicemia crescută la pacienți și gravitatea bolii cauzate de virus. Medicii implicați în studiu a constatat că prezența zahărului pe proteina spike a virusului ar putea ajuta la diferențierea tipului de coronavirus și al gradului de agresivitate.

Totodată, s-a observat că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au un nivel ridicat de zahăr în sânge, uneori aceştia ajungând chiar la hiperglicemie, deşi nu aveau antecedente de diabet.

ADVERTISEMENT

Conform acestei cercetări, citate de site-ul alternet.org, moleculele de zahăr joacă un rol fundamental în blocarea receptorilor de infectare a celulelor organismului de către noul coronavirus. Acest lucru arată într-o bună măsură și un impact mult mai sever al acestor celule în organismul unor bolnavi.

Acest COVID-19 ar suferi unele mutații la nivelul suprafeței de contact cu molecula de zahăr, ceea ce duce la o încetinire a capacității de reproducție.

ADVERTISEMENT

Mutația cauzată de aceste celule, impact mai sever în unele zone

Din același studiu de la Pittsburgh s-a constat faptul că această mutație, numită D614G, este ceva mai frecventă pe Coasta de Est a Statelor Unite decât pe Coasta de Vest. În aceeași măsură s-a constatat că boala ar fi mai severă pe Coasta de Est.

De asemenea, un grup din China a descoperit recent că modificările proteinei spike, printre alte mutații ale noului coronavirus preluate de la diverse persoane infectate în Wuhan, pot modifica agresivitatea virusului în celulele cultivate în laborator.

ADVERTISEMENT

Astfel, tulpinile din noul coronavirus din Wuhan care erau mai asemănătoare cu cele din Washington și California erau mai puțin agresive în cultura celulară decât cele care erau mai asemănătoare cu Europa.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Pittsburgh mai cred că noul coronavirus încearcă diverse strategii pentru a încerca să trăiască mai mult timp cu noi. Ei spun că dacă un virus este prea agresiv, se poate arde prea repede printr-un număr mai mare de bolnavi.

Forma mai blândă a virusului s-ar putea răspândi mai mult și poate oferi mai multă imunitate. Prin urmare, noul coronavirus ar putea pierde agresivitatea, deoarece continuă să se miște printre noi. Acest lucru este esențial de știut și trebuie testat.