ADVERTISEMENT
Life

Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul pe 23 septembrie. Rugăciune pentru femeile care nu pot avea urmași

Autor: Alexa Serdan | 23.09.2020 | 12:56
Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul pe 23 septembrie. Rugăciune pentru femeile care nu pot avea urmași
Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul pe 23 septembrie. Rugăciune pentru femeile care nu pot avea urmași. Sursa foto: doxologia.ro

Biserica Ortodoxă cinstește în fiecare an pe data de 23 septembrie Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul, sfânt care este pomenit în calendarul ortodox de 6 ori. Ioan a venit pe lume din părinți bătrâni, după ce Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit lui Zaharia că soția sa, Elisabeta, va deveni mamă.

ADVERTISEMENT

Zaharia nu a dat crezare vorbelor spuse de Arhanghelul Gavriil, motiv pentru care a rămas mut până la botezul fiului său. Sfântul Ioan a venit pe lume cu doar șase luni înainte de nașterea Mântuitorului Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu.

Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul este una dintre sărbătorile trecute cu cruce neagră în calendar, însă care le amintește tuturor credincioșilor că Dumnezeu a vestit prin intermediul îngerilor săi mai multe nașteri, printre care se numără cea a lui Issac sau a lui Samson.

ADVERTISEMENT

Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul. Zi importantă pentru femeile care nu pot avea urmași

„Dacă dorim  știm cum se pot naște copii din părinți sterpi și vârstnici nu mergem -i întrebăm pe oameni, căci nu vor avea ce  ne spună. Faptele despre care se întreabă sunt mai presus de știința naturală. 

Mai curând  mergem  privim la puterea lui Dumnezeu care le-a făcut pe toate din nimic, care nu a avut nevoie de părinți tineri sau vârstnici ca -l facă pe Adam. 

ADVERTISEMENT

Decât  fim curioși, mai bine  dăm slavă lui Dumnezeu care ne-a descoperit puterea Sa nouă păcătoșilor” spune Sfântul Nicolae Velimirovici, potrivit calendarortodox.ro

Rugăciune puternică pentru femeile nu pot avea copii

„Auzi-ne pe noi, Milostive și Puternice Doamne, ca prin rugăciunile noastre să se reverse harul Tău asupra noastră. Fii milostiv, Doamne, adu-Ți aminte de porunca Ta, ca să se înmulțească neamul creștinesc, și fii nouă ocrotitor milostiv, ca să se păstreze prin puterea Ta ce ai rânduit Tu.

ADVERTISEMENT

Tu ai făcut cu puterea Ta din nimic și ai pus început lumii, l-ai făcut pe om după chipul și asemănarea Ta și ai sfințit Taina Căsătoriei prin care se preînchipuie taina unirii lui Hristos cu Biserica.

Auzi-ne pe noi, Milosârde, pe robii Tăi care suntem uniți prin Taina Căsătoriei și cerem ajutorul Tău, revarsă mila Ta asupra noastră, ca să vedem pe fiii fiilor noștri până în neamul al treilea și chiar al patrulea.

ADVERTISEMENT

Și să ajungem până la adânci bătrâneți și să se învrednicească de Împărăția Cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvin toată slava, cinstea și închinăciunea împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt în vecii vecilor. Amin”. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!