Life

„Eram spălați cu furtunul ca la Auschwitz”. Zanni dezvăluie amintiri dureroase de la orfelinat

Zannidache, tânărul „adoptat” de Alex Velea și Antonia, a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre copilăria petrecută la orfelinat. De ce compară experiența cu cea dintr-un lagăr de concentrare?
18.02.2022 | 16:19
Eram spalati cu furtunul ca la Auschwitz Zanni dezvaluie amintiri dureroase de la orfelinat
Zanni a vorbit despre viața la orfelinat. Sursa: Captura Pro TV
ADVERTISEMENT

Zanni, câștigătorul sezonului trecut Survivor România, a demonstrat în cadrul competiției că este puternic și că nicio provocare nu este prea mare pentru el.

Tânărul a dezvăluit că nu a fost o alegere, ci că viața l-a silit să devină un adevărat soldat. A vorbit despre acest subiect sensibil în emisiunea lui Cătălin Măruță.

ADVERTISEMENT

Zannidache: „Ne băgau în baie și ne spălau cu furtunul ca la Auschwitz”

Artistul a povestit că, până la vârsta de 6 ani, când locuia la orfelinat, nu știa „pe ce lume trăiește”. Zanni a trăit  momente foarte dificile și a comparat tratamentul primit în centrul de plasament cu cel de care aveau parte prizonierii în lagărele de concentrare.

„Zanni nu este un băiat abandonat, este un băiat adoptat de oameni, Eu știu că am stat la un orfelinat de la 6 ani. Eu nici nu-mi știu începutul. Până la 6 ani eu n-am știut dacă sunt băiat sau fată. Ne băgau în baie și ne spălau cu furtunul ca la Auschwitz. 

ADVERTISEMENT

Nu știam nimic. Nu știam ce e ală tată sau mamă. Nu știam că e ziua mea. Era un orfelinat în care eram crescuți precum animalele. Ne dădeau de mâncare și ne băteau dacă nu înțelegeam ceva. Nu știam de ce luam bătaie.”, a spus câștigătorul Survivor, vineri, în emisiunea lui “Cătălin Măruță”.

Care este povestea adopției lui Zanni?

Zanni a dezvăluit că, la un moment dat, a fost adoptat, dar nu de o familie, ci de o asociație non-guvernamentală. Cântărețul își amintește că dimineața li se cerea să se aranjeze și apoi erau scoși în curte și aliniați, ca la o expoziție, pentru ca persoanele care veneau să-și aleagă un copil.

ADVERTISEMENT

„Ne-a anunțat, la un moment, sau primisem informația că se întâmplă ceva cu viața noastră, că plecăm pe rând spre mai bine. Știam că, dacă nu ne adoptă nimeni, ne ducem la alt orfelinat și nu voiam.

Se uitau la noi ca la animale și luau pe cineva. Noi nu știam pe cine până când ne întorceam în cămin și vedeam că-și face bagajul și pleacă.”, a povestit Zanni.

ADVERTISEMENT

Pentru că observa că nimeni nu îl adoptă, Zanni a renunțat să mai iasă în curte, dar asta a făcut să fie remarcat de femeia pe care acum o numește „Mama Teo”.

„Eu am zis că nu mai vreau să merg nicăieri. ‘Mi-am pierdut răbdarea, nu mă interesează’. Era un părculeț și eu m-am dus singur acolo: ‘Gata, nu mai sufăr, nu mai vreau să am așteptări’. Și exact când făcea alinierea și se uite la toți, m-a văzut atârnat de o bară și a spus că mă vrea pe mine.

Nu conștientizam ce se întâmplă cu mine. M-a adoptat un alt centru de copii, nu o familie. Acolo am văzut și eu cum e să stai într-o comunitate. Ea avea mai mulți copii în grijă, era mamă socială.”,  a adăugat cântărețul.

“Toți cei mici sunt abuzați de ăia mai mari”

Cu toate că i-a fost mai bine cu noua familie din anumite puncte de vedere, câștigătorul Survivor România 2021 a suferit din cauza fraților sociali mai mare, care îl tratau urât și care erau agresivi cu el.

„Mi-a fost mai bine, dar a fost altă luptă, în care trebuia să înțeleg chestii. La 9 ani am îndrăznit să zic pentru prima dată prost și m-am uitat stânga dreapta să nu mă audă nimeni. Toți cei mici sunt abuzați de ăia mai mari, asta mi s-a întâmplat și mie. 

Când ieșeai afară organizația nu avea cum să supravegheze. A fost ca o junglă, de aia Survivor mi s-a părut floare la ureche. Îmi era frică să ies afară. Până la 12 ani când m-am transformat și am început să mă opun.

E greu să-ți spun cum am trăit și cum mi s-au tăiat crengile de fiecare dată de când eram mic. Mi s-au tăiat toate crengile care înfloreau frumos în mine. De aia sunt mai rece acum.”,  și-a amintit Zannidache.

Zanni nu vrea să-și cunoască părinții biologici

Mama biologică și-a văzut-o doar de câteva ori, însă nu este interesant să aibă o relație cu aceasta. Totodată, e curios de felul în care arată tatăl său.

„Da, am văzut-o pe mama de 2-3 ori. Mă vizita ea când eram mic, dar nu știam cine e femeia. Dar am respins-o din viața mea. Tata sunt curios să văd cum arată, dar atât. Dacă vine Războiul mă pun în fața rușilor, atât de rezistent mi-a făcut viața. Mie nu mi-e frică să mor. Ar fi ca un casting să văd dacă merită tata să fie tata.”, a recunoscut cântărețul.

„M-am apucat de frizerie să nu mor de foame”

Zannidache a ținut să precizeze că, deși își respectă mama adoptivă, au fost numeroase momentele în care atitudinea acesteia l-a rănit.

„M-au dat afară de peste tot de pe unde am fost, și din școli, că eram prea revoltat. Și profesorii mă luau la mișto. Când o supăram, profesoara se duce în fața clasei și spunea ‘Zannidache stă la cămin, nu are părinți’. Și mama mea de fiecare dată când făceam ceva și o supăram, venea la școală și mă făcea de râs. 

Țin la ea și la sentimentele ei și poate vede ce zic acum și se simte vinovată. Dar mie îmi place să mă exprim. M-am apucat de frizerie pentru că muream de foame. Într-o lună deja îi tundeam pe toți care spuneau că n-o să fac nimic. Mi-am permis să mă mut într-un cămin mai bun.

Am avut o perioadă de singurătate de 2 ani de zile. Cu mama Teo n-am vorbit de la 14 ani. M-am întâlnit după, ca să văd cum e să ierți. Încă nu știu, când îmi amintesc, retrăiesc momentele alea.”, a dezvăluit Zanni.

 

ADVERTISEMENT