News

Zăpadă de 3 metri pe Transalpina, în luna mai! Foto și VIDEO de necrezut

07.05.2019 | 13:32
Zapada de 3 metri pe Transalpina in luna mai Foto si VIDEO de necrezut

Incredibil, dar adevărat, pe Transalpina s-a adunat un ”gard” de zăpadă înalt de 3 metri! Deși ne aflăm în luna mai, vremea a surprins pe meteorologi, și nu numai, cu o serie parcă interminabilă de fenomene meteo periculoase. Dacă în unele regiuni a plouat cu găleata, iar altele au fost acoperite de grindină, șoseaua care ajunge la cea mai mare altitudine în România, Transalpina a fost acoperită de zăpadă!

Zăpadă de 3 metri pe Transalpina!

În acest moment, deszăpezirea celui mai înalt drum din țara noastră a fost reluată de către drumari, iar utilajele înaintează cu greu în acea zonă din cauza vremii neprielnice și a omătului care ajunge pe alocuri și la 4 metri. De menționat este că șoseaua nu va fi deschisă până nu vor fi îndepărtate și rocile de mari dimensiuni căzute de pe versanți, ce au fost aduse de torenți. În prezent, utilajele lucrează de zor la deszăpezirea șoselei și doar 7 kilometri de drum de la ieșirea din stațiunea Rânca au fost curățați până acum.

Misiunea autorităților este destul de dificilă, dat fiind faptul că vremea este în continuare nefavorabilă, fiind lapoviță, însoțită de vânt puternic și tăios, iar asfaltul este acoperit cu un strat gros de gheață. „Pe asfalt, sub zăpadă, este un strat gros de gheață și asta face ca intervenția să se desfășoare mai greu. Sunt utilaje care împrăștie și material antiderapant. Există riscul să ne oprim dacă vor fi din nou ninsori. Mai sus, a fost lapoviță, avem un cod galben de ninsori pentru zona montană și, dacă va îngheța, ne vom retrage pentru că am pune viețile deservenților în pericol. Sunt zone unde, odată cu topirea zăpezii și a ploilor, au căzut de pe versanți pietre și grohotiș. Urmează să fie îndepărtate. Stratul de zăpadă atinge, în unele zone, 3-4 metri”, a transmis Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Zăpadă de 3 metri pe Transalpina, în luna mai! Foto și VIDEO de necrezut
Misiunea autorităților este dificilă. Sursa foto: targujiu.ro

”Nu putem să spunem o dată exactă în care să fie redeschisă circulația”

Nu putem să spunem o dată exactă în care să fie redeschisă circulația. Cert este că ne vom lua toate măsurile de siguranță astfel încât să nu fie nimeni în pericol atunci când va tranzita cea mai înaltă șosea din România.

Imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla dacă ar cădea o piatră în fața unei mașini ori pe mașină. Este riscant. Le transmitem șoferilor să nu se aventureze pe această șosea pentru că drumul rămâne închis până când va fi curățat. Noi vom anunța când se va relua circulația”, a mai spus oficialul.