News

Zăpadă de câțiva metri pe Transfăgărășan! Când se va deschide drumul

Autor: Alexa Serdan | 11.06.2019 | 18:24
Drumarii lucrează la foc continuu la deszăpezirea de pe Transfăgărășan Sursa foto: universulargesean.ro

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a distribuit câteva imagini și un video de pe Transfăgărășan în care apar nămeți de 6 metri înălțime. Mașinile de deszăpezire lucrează la foc continuu pentru a îndepărta nămeții de pe carosabil pentru că în curând se va redeschide traseul DN 7C.

Traseul montan de pe Transfăgărășan urmează să se redeschisă la 1 iulie

Pe Transfăgărăşan stratul de zăpadă depăşeşte la această oră, pe unele arii chiar și șase metri înălțime. Drumarii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov lucrează la îndepărtarea troienelor, dar din păcate, lucrările de deszăpezire avansează destul de greu din cauza stratului gros de zăpadă. În plus, drumarii trebuie să aibă grijă și la bucățile de stâncă care s-au prăbușit pe carosabil în timpul iernii.

Troienele sunt ca în mijlocul lunii decembrie, așa cum ar fi visat orice român să aibă un Crăciun. Reprezentanții Direcției Regionale fac în așa fel încât drumul să se redeschidă la 1 iulie. Fotografiile de la fața locului au devenit virale pe Internet.

Lucrăm în continuare la curăţarea zăpezii de pe Transfăgărăşan, însă colegii noştri de la Districtul Bâlea avansează destul de greu. Stratul de zăpadă bătătorită depăşeşte pe alocuri 5-6 metri grosime şi este plină de bucăţi mari de stâncă aduse de avalanşele din timpul iernii”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanţii DRDP Braşov.

Continuă lucrările de degajare a zăpezii de pe Transfăgărășan. Drumul se va deschide oficial pe 1 iulie.

Gepostet von Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov am Dienstag, 11. Juni 2019

Circulația rutieră pe Transfăgărășan se închide în fiecare iarnă și se reia vara

Circulația a fost închisă pe Transfăgărășan în data de 1 noiembrie 2018, de la Piscu Negru până la Cabana Bâlea Cascadă. În curând, circulația rutieră urmează să se redeschidă la începutul lunii viitoare, mai exact pe 1 iulie.

Pe perioada iernii riscul de avalanșă a fost ridicat pentru că, la altitudini mari de peste 1.800 de metrii stratul de zăpadă a declanșat avalanșe însemnate. Vântul care a suflat cu intensitate a viscolit puternic zăpadă și a format troiene care ulterior, au declanșat avalanșe.

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE