News

Zăpadă în Africa de Sud. Cum s-au bucurat oamenii de fenomenul mai puțin întâlnit

A nins în Africa de Sud. FANATIK vă spune cum s-au bucurat oamenii de fenomenul mai puțin întâlnit
31.08.2021 | 08:54
Zapada in Africa de Sud Cum sau bucurat oamenii de fenomenul mai putin intalnit
Zăpadă în Africa de Sud. Cum s-au bucurat oamenii de fenomenul mai puțin întâlnit Sursa foto: Facebook/ Kirsten Oliver Photography
ADVERTISEMENT

Sud-africanii au avut parte de ninsori în zilele de 28 și 29 august. Oamenii au profitat de moment și s-au distrat de minune.

În ultimul deceniu, locuitorii din Johannesburg au avut parte de doar 22 de zile cu zăpadă. Ultima ninsoare din cel mai mare oraș al țării a avut loc în urmă cu cinci ani.

ADVERTISEMENT

Zăpadă în Africa de Sud. Cum s-au bucurat oamenii de fenomenul mai puțin întâlnit

Frontul de aer polar care a lovit țara a adus căderi substanțiale de precipitații în regiunile înalte din Western Cape și Eastern Cape.

Zăpada a căzut weekendul trecut în oraşul Ceres, la aproximativ 180 km de capitala legislativă a ţării, Cape Town, dar și în Hillcrest. Oamenii s-au bucurat de fenomenul meteorologic rar întâlnit în țara lor.

ADVERTISEMENT

Copiii s-au jucat cu bulgări și au făcut oameni de zăpadă. Fermierii din Western Cape au fost și ei încântați de priveliște, chiar dacă livezile acestora au fost afectate de vremea rea.

În schimb, specialiștii în climatologie sunt îngrijorați de schimbările climatice. Un profesor de la Universitatea din Cape Town a afirmat că Africa de Sud va continua să se confrunte cu fenomene meteo extreme.

ADVERTISEMENT

Peter Johnston a explicat că această iarnă a fost mai rece decât în mod normal. Omul de știință a subliniat că variabilitatea climatului este cauzată de încălzirea globală.

Vremea extremă, cauzată de încălzirea globală

Johnston a precizat că vremea rece și căderile de zăpată au avut drept cauză un val de aer rece: „topirea gheții din Antarctica, care este o consecință a încălzirii globale, eliberează multă apă rece în mare în jurul Antarcticii”.

ADVERTISEMENT

„Aceasta răcește aerul, lucru care nu se întâmplă în fiecare an. A provocat această vreme rece, dar am explicat că vom experimenta mai multe astfel de evenimente extreme,” a spus climatologul, pentru publicația Iol.

El a mai spus că oamenii vor avea parte și de vreme caniculară, dar și foarte de rece. Acesta a explicat că extremele se pot observa în mai multe zone de pe glob.

„Așa cum am văzut, în America de Nord, în ultimii ani, au fost incursiuni de aer foarte rece și furtuni de gheață foarte severe, dar apoi a urmat vreme foarte caldă și incendii”, a declarat Johnston.

ADVERTISEMENT