ADVERTISEMENT
News

Zăpadă, în toiul verii! Un val de aer polar a adus iarna, în luna august!

Autor: Flaviu Popa | 22.08.2020 | 22:02
Zăpadă, în toiul verii! Un val de aer polar a adus iarna, în luna august!
Peisaj atipic în Australia: cangur în zăpadă. Foto: Hepta

Un val de aer polar a adus iarna în luna august în mai multe orașe din Australia, țară care nu e obișnuită cu acest fenomen.

ADVERTISEMENT

Ninsorile sunt rare în timpul iernii în Australia, țară care se află în toiul iernii, deși în Europa e vară.

Conform datelor oficiale, iarna începe în Australia în 1 iulie și se termină în 31 august, astfel că la australieni zăpada a căzut iarna.

ADVERTISEMENT

Ninsori puternice în Australia, un fenomen rar întâlnit o dată la 15 ani

Cu toate acestea, australienii se lovesc cu astfel de ninsori o dată la 15 ani, iar temperaturile în sudul Australiei sunt sub zero grade Celsius, alături de un vânt rece care răspândește zăpada.

Orașe precum Sydney, Katoomba, Blackheath și Oberon au fost acoperite de zăpadă, potrivit Daily Mail, după ce a nins în zone aflate la 300 de metri deasupra nivelului mării, o premieră istorică pentru ultimii 15 ani.

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță temperaturi scăzute în următoarele zile, iarna fiind gata în aproximativ o săptămână în Australia. Temperaturile au început să scadă încă de la mijlocul lunii august, ultimul val de aer rece fiind cu siguranță cel mai intens înregistrat în ultimii ani, potrivit specialiștilor.

Peisajul australian este incredibil
Peisajul australian este incredibil. Foto: Instagram

Serviciul pentru Situații de Urgență din Australia a emis o alertă pentru fermieri, pentru a-și proteja animalele de frig.

ADVERTISEMENT

Zăpezile sunt comune în Australia, în special în perioada iunie – septembrie, mai ales în zonele cu teren mai înalt. Oamenii de acolo sunt obișnuiți cu vremea rece, însă această iarnă este considerată de experți mult mai capricioasă decât în anii trecuți.

În schimb, australienii sărbătoresc Crăciunul în 25 decembrie, în timpul vacanței de vară, când temperaturile sunt cele mai ridicate. Infamele incendii din Australia au avut loc în ianuarie, în plină vară pentru australieni, deși în restul lumii era iarnă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!