News

În ce zone vom avea zăpadă de Revelion! Ce se întâmplă cu pârtiile de pe Valea Prahovei

În ce zone vom avea zăpadă de Revelion! Ce se întâmplă cu pârtiile de pe Valea Prahovei și unde pot merge amatorii sporturilor de iarnă pentru a putea schia
27.12.2021 | 17:17
In ce zone vom avea zapada de Revelion Ce se intampla cu partiile de pe Valea Prahovei
ADVERTISEMENT

Revelionul înseamnă petreceri alături de familie și prieteni, dar și distracție pe pârtii. Există numeroși pasionați ai sporturilor de iarnă care abia așteaptă prognoza pentru ultimele zile ale anului, dar și pentru debutul lui ianuarie 2022.

FANATIK îți prezintă pe zone situația precipitațiilor. Astfel, în Banat, vor exista pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 28 decembrie – 2 ianuarie.

ADVERTISEMENT

În ce zone vom avea zăpadă de Revelion 2021!

În Crișana, precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie. Transilvania, de asemenea, în aceeași perioadă.

În Maramureș, din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 4…5 grade, până în jurul a 0 grade – în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților,
astfel media minimelor va scădea pană la pragul gerului, spre -11…-10 grade.

ADVERTISEMENT

În Moldova, începând din 28 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere treptată spre medii de -1…0 grade. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor va scădea pană pragul de ger, spre -10 grade.

Dobrogea, după data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne în jurul a 2 grade și nocturne de -2…-1 grad. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului 27 decembrie – 1 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Muntenia, începând cu 28 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere treptată până la medii de 2…3
grade. Oltenia, după data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere, spre medii ale valorilor diurne în jurul a 3 grade și nocturne de -4…-3 grade.

La munte, după data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea din nou tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne de -5…-4 grade și nocturne de -10…-9 grade.

ADVERTISEMENT

Valorile termice vor fi mai ridicate în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile centrale și în extremitatea de sud-vest a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale.

Temperaturi: maxime de 5-10 grade Celsius; mai frig în nord și sud; și mai frig în nord-est (maxime între -1 grad și 3 grade).

Noaptea de Revelion va avea minime de 0-5 grade în centru și vest; sub zero grade în sud, nord și nord-est, în timo ce la capitolul precipitații vor fi ploi în jurul datelor de 27 decembrie, 29-31 decembrie, în centru, vest și sud. Ninsori în aceeași perioadă în nord și nord-est.

Astfel, de Revelion 2022, temperaturile vor scădea în toată țara, iar dacă în majoritatea zonelor vor fi la nivelul celor normale pentru această perioadă a anului, la munte va fi mai frig decât de obicei.

Meteorologii au anunțat că precpitațiile vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice,  dar în restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Ninsori slabe sunt anunțate în București pe 2 ianuarie 2022, atunci când temperatura din timpul zilei nu va trece de 0 grade, iar minima va coborî până la -9 grade.

În Brașov, precipitații sub formă de ninsoare vor mai fi înainte de Revelion, în special în zilele de 29 și 30 decembrie. Pe 31 decembrie, cerul va fi mai mult noros, dar ninsorile se vor opri. Temperatura maximă va fi de 0 grade, iar minima va fi de -8 grade.

ADVERTISEMENT