News

Zăpezi record în Japonia. Ninge în continuu de aproape o săptămână, sunt 17 morţi şi aproape 100 de răniţi

Japonia, îngropată în zăpadă. Cel puţin 17 persoane au murit, a nins de trei ori mai mult decât într-un sezon de iarnă obişnuit
26.12.2022 | 10:56
Zapezi record in Japonia Ninge in continuu de aproape o saptamana sunt 17 morti si aproape 100 de raniti
Zăpezi record în Japonia
ADVERTISEMENT

Ninsorile record în multe părți ale Japoniei au provocat moartea a 17 persoane, au rănit peste 90 de persoane și au lăsat sute de gospodării fără electricitate, a anunțat luni Agenția Japoneză de Management al Incendiilor și Dezastrelor (FDMA).

Un metru de zăpadă, în 24 de ore

De săptămâna trecută, zăpada a căzut abundent, în special în zonele de nord ale Japoniei, provocând blocaje majore în trafic pe autostrăzi și întârzieri semnificative în transportul public.

ADVERTISEMENT

Până sâmbătă, 24 decembrie, furtuna de iarnă a făcut 11 victime, dar weekendul de Crăciun a adus și mai multă ninsoare, iar numărul morților a crescut la 17, în timp ce 93 de persoane au fost rănite.

Mulți dintre răniți au căzut de pe acoperișuri în timpul deszăpezirii sau zăpada a căzut pe aceștia de pe acoperișurile clădirilor, potrivit FDMA.

ADVERTISEMENT

Astfel, agenția de gestionare a dezastrelor a transmis că o femeie în vârstă de 70 de ani a fost găsită moartă, îngropată sub un strat gros de zăpadă căzută de pe acoperiș în orașul Nagai, din prefectura Yamagata, la aproximativ 270 km nord de Tokyo, unde zăpada s-a aşternut într-un strat de peste 80 cm.

În multe zone a căzut aproape un metru de zăpadă în 24 de ore, inclusiv orașul Oguni din nord-estul regiunii Yamagata, după cum relatează presa locală.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, în nordul țării, din cauza ninsorilor abundente, aproximativ 20.000 de gospodării au rămas fără curent, dar datorită reacției rapide a serviciilor competente, alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în aceeași zi în majoritatea zonelor.

În Niigata, regiune cunoscută pentru cultivarea orezului, unii fabricanţi de mochi (specialitate de prăjituri de orez, care sunt de bază pentru mesele de sărbătoare de Anul Nou), au spus că au existat întârzieri de livrare și că mochi-ul lor ar putea să nu ajungă la timp la clienți.

ADVERTISEMENT

Multe părți din nord-estul Japoniei au raportat deja căderi de zăpadă de trei ori mai mari decât media pentru sezon.

ADVERTISEMENT
Tags: