Sport

Zdenek Ondrasek, atacantul dorit de FCSB, putea ajunge mai devreme în Liga 1. Ce a împiedicat transferul

FCSB nu a fost primul din liga întâi care l-a ochit pe Zdenek Ondrasek. Până să ajungă pe lista lui Gigi Becali, atacantul ceh a purtat negocieri cu Sepsi Sfântu Gheorghe
19.06.2021 | 18:02
Zdenek Ondrasek atacantul dorit de FCSB putea ajunge mai devreme in Liga 1 Ce a impiedicat transferul
ADVERTISEMENT

Văzut de Gigi Becali drept omul ideal pentru a întări compartimentul ofensiv, Zdenek Ondrasek putea să ajungă mult mai devreme în Liga 1. Nu la FCSB, ci în lotul unei alte echipe care se pregătește pentru cupele europene.

Până să intre în atenția patronului roș-albaștrilor, atacantul legitimat la Viktoria Plzen a purtat tratative cu oficialii lui Sepsi Sfântu Gheorghe. În calea transferului nu a stat salariul uriaș, ci și prima de instalare pe care o solicita pentru a semna contractul.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, acesta a mai evoluat la Ceske Budejovice, FK Caslav, Tromso, Wisla Cracovia și FC Dallas. În sezonul recent încheiat a bifat 36 de meciuri și a marcat șapte goluri, iar cota sa de piață a ajuns, conform transfermarkt.com, la 750.000 de euro.

Până să ajungă pe lista lui Gigi Becali, Zdenek Ondrasek a fost dorit și de Sepsi Sfântu Gheorghe

L-am avut și noi pe listă. Am discutat puțin. Înțelegem că vrea destul de mulți bani. Probabil că FCSB îi poate plăti acei bani.

ADVERTISEMENT

 Însă va fi greu de convins să vină în România. Nu prea vrea. Dar cine știe, poate îl convinge”, a dezvăluit directorul general al covăsnenilor, Attila Hadnagy, pentru Gsp.ro.

Clauza pe care Gigi Becali vrea s-o introducă în contractul cehului: „Nu mai aduc jucători care doar să ia bani și atât”

Deși contractul îi expiră abia în vara lui 2023, oficialii clubului Viktoria Plzen i-au permis lui Zdenek Ondrasek să-și caute o nouă echipă. Negocierile cu FCSB s-au împotmolit, însă, din cauza dorinței cehului de a primi un angajament valabil nu unul, ci două sezoane.

ADVERTISEMENT

În plus, patronul Gigi Becali are de gând să introducă o clauză conform căreia înțelegerea să se prelungească automat, dacă atacantul ceh reușește să bifeze peste 70% din meciurile viitoarei stagiuni.

Da, am negociat cu el! El a cerut un contract valabil doi ani, eu i-am spus că-i ofer doar pe un an. Dacă nu va fi de acord, aia e.

ADVERTISEMENT

Dar, nu cred. Voi avea răspunsul lui final în seara asta, dar eu cred că ne-am înțeles. Dacă va juca 70% din meciurile viitorului sezon, atunci automat contractul i se va prelungi cu încă un an.

Eu nu mai aduc jucători care doar să ia bani și atât. Vrei la FCSB, trebuie să muncești și să demonstrezi că ai valoare”, a declarat patronul roș-albaștrilor.

La cei 32 de ani ai săi, Ondrasek se poate lăuda cu șapte meciuri în tricoul echipei naționale a Cehiei, pentru care a debutat în octombrie 2019, când reușea să marcheze în poarta Angliei, ajutându-și echipa să se califice la Campionatul European din această vară.


(P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,75. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT