Life

Ce s-a întâmplat la concertul susținut de Zdob și Zdub în Rusia, înainte ca Vladimir Putin să atace Ucraina: „Ne-am speriat”

Membri trupei Zdob și Zdub au dezvăluit că au susținut un concert în Rusia cu puțin timp înainte de izbucnirea războiului. Cum a fost atmosfera la eveniment.
04.03.2022 | 16:53
Ce sa intamplat la concertul sustinut de Zdob si Zdub in Rusia inainte ca Vladimir Putin sa atace Ucraina Neam speriat
Zdob și Zdub reprezintă Moldova la Eurovision. Foto: Captură Pro TV
ADVERTISEMENT

Trupa Zdob și Zdub, împreună cu frații Advahov, reprezintă anul acesta Moldova la Eurovision. Cântăreții au fost invitați în platoul lui Cătălin Măruță, unde au dezvăluit că au susținut un concert în Rusia, chiar în urmă cu o lună.

Ce s-a întâmplat la concertul susținut de Zdob și Zdub în Rusia?

Roman Iagupov a vorbit despre momentele crâncene care se întâmplă acum  în Ucraina.Membrii trupei Zdob și Zdub au prieteni atât în Ucraina, cât și în Rusia. Din punctul lor de vedere, poporul nu trebuie învinuit pentru deciziile conducătorilor politici.

ADVERTISEMENT

Mai mult, artistul a dezvăluit faptul că a susținut un concert în Rusia în urmă cu o lună și a fost încântat de felul în care publicul a reacționat, ținând cont că trebuia să facă dovada vaccinului anti-covid, ca să participe la eveniment.

„Noi suntem muzicanți, suntem pașnici, unim oamenii. Noi suntem foarte, foarte șocați pe ceea ce s-a întâmplat, dar nu pierdem optimismul. Eu nu pot să cred ca așa ceva poate să fie în ziua de azi.

ADVERTISEMENT

Noi am avut recital mare, o lună în urmă. M-am speriat că a fost concert cu QR Code, cu vaccin, și credeam că nu vine lumea. Noi avem lume aparte, la concerte vine lumea inteligentă, lumea bună din spațiul underground.

Pentru mine, planeta noastră, noi înțelegem că e unica. Noi toți suntem legați. Trebuie să o păstrăm. Dacă undeva se întâmplă ceva, toți sunt afectați.”,  a spus Roman Iagupov.

ADVERTISEMENT

Care este povestea piesei de la Eurovision?

Trupa Zdob și Zdub, alături de frații Advahov, reprezintă Moldova la Eurovison, concurs al cărei finale naționale va avea loc sâmbătă, 5 martie. Melodia se numește „Trenulețul” și spune povestea copilăriei artiștilor, care călătoreau adesea cu trenul de la Chișinău la București.

„Ne mândrim că putem reprezenta țara Moldovei. Filmulețul a fost făcut pe copilăria noastră. Noi foarte des plecam din Chișinău în București. Mergeam cu trenul și ce simțeam noi când urcam, am încercat să redăm în filmuleț.”, a declarat Vasile Advahov.

ADVERTISEMENT

În plus, cântăreții au mărturisit că se mândresc cu conaționalii lor. Aceștia s-au unit și încearcă să le ofere sprijin refugiaților din Ucraina.

Vă reamintim că joi, 24 februarie 2022, Ucraina a fost atacată de forțele armate ruse, la ordinul președintelui Vladimir Putin. În această dimineață, un incendiu cauzat de bombardamente a izbucnit la cea mai mare centrală nucleară din Europa, situată în orașul ucrainean Zaporoji.

ADVERTISEMENT