News

Zece angajați de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara, ridicați pentru luare de mită. Ce sume primeau

Zece angajați de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara au fost ridicați pentru luare de mită. FANATIK vă spune ce sume ar fi primit aceștia
14.06.2021 | 12:08
Zece angajati de la Serviciul de Inmatriculari Timisoara ridicati pentru luare de mita Ce sume primeau
ADVERTISEMENT

Zece mandate de aducere au fost puse în executare față de agenți de poliție din cadrul S.R.P.C.I.V. Compartimentul Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara. Oamenii legii sunt suspectați de luare de mită.

Cele zece persoane sunt audiate de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. În urma audierilor, se va decide dacă se vor lua măsuri preventive împotriva acestora.

ADVERTISEMENT

Zece angajați de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara, ridicați pentru luare de mită. Ce sume primeau

Direcția Generală Anticorupție a transmis informațiile printr-un comunicat. Instituția a precizat că faptele s-au petrecut la începutul acestui an, în perioada ianuarie – martie 2021.

Pe parcusul celor patru luni, polițiștii ar fi „pretins și primit, prin intermediari, cu titlu de mită, diferite sume de bani”. Acestea variau între 20 și 100 de lei.

ADVERTISEMENT

În total, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare, polițiștii ar fi încasat aproximativ 100.000 de lei.

În perioada menționată, persoanele suspectate ar fi luat mită în mod repetat. „Cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită”, a mai precizat DGA.

ADVERTISEMENT

Pentru derularea perchezițiilor, Compartimentul de înmatriculari a fost închis, scrie Ziua de Vest. Oamenii programați se pot prezenta la ghișee din 16 iunie.

Dosarul permiselor din Suveava

Cazul readuce în atenție unul asemănător, petrecut la Suceava. Timp de doi ani, între 2018 și 2020, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Suceava ar fi funcționat o grupare infracțională.

ADVERTISEMENT

Aceasta ar fi fost condusă de Obreja Radu Ionuț. El era chiar șeful serviciului la momentul făptuirii infracțiunilor.

În schimbul unor sume cuprinse între 200 și 1000 de euro, membrii grupării urgentau, facilitau sau asigurau fără programare omologarea, verificarea R.A.R. precum și înmatricularea provizorie și definitivă a autoturismelor.

Mai mult, aceștia fraudau și examenele de obținere a permisului auto: „promovarea candidaților s-ar fi asigurat contra unor sume de bani cuprinse între 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică,” u transmis procurorii DNA la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT
Tags: