Fotbal international

Zece fotbaliști care au refuzat Real Madrid și Barcelona! „Nu aveam ce să caut la ei!”

18.03.2020 | 19:13
Zece fotbalisti care au refuzat Real Madrid si Barcelona Nu aveam ce sa caut la ei
ADVERTISEMENT

Se spune că echipele mari nu se refuză, însă de-a lungul anilor au fost câțiva fotbaliști care s-au abătut de la zicală și au refuzat unele dintre cele mai glorioase formații din lume. Real Madrid și Barcelona sunt unele dintre cele mai importante cluburi din lume.

De la Di Stefano la Cristiano Ronaldo, fanii madrileni au văzut o mulțime de vedete de-a lungul anilor, care au îmbrăcat tricoul „los blancos”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, câțiva fotbaliști au cutezat să refuze ofertele venite din partea coloșilor spanioli, iar ei au devenit adevărate legende pentru club.

Fotbaliști care au refuzat Real Madrid și Barcelona

Francesco Totti a vorbit într-un interviu pentru Rai Sport din 2016, despre o ofertă pe care a avut-o de la Real Madrid: „M-am gândit la posibilitatea de a pleca de la Roma la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Când un club uriaș, poate cel mai bun din lume se interesează de tine, începi să te gândești cum ar fi viața ta acolo”.

Totti a stat și s-a gândit la oferta făcută de Florentino Perez, dar dragostea lui pentru AS Roma era mult prea intensă. „Roma este viața mea, lumea mea. Acest club, acest oraș, sunt tot ce am în viață. Dar este adevărat, singurul meu regret este că nu am mers la Real Madrid”, a declarat el.

ADVERTISEMENT

David Silva nu a vrut să o părăsească pe Manchester City

Mijocașul spaniol a refuzat o ofertă de la Real Madrid primită în 2012 din cauza campionatului Angliei. Silva a fost atât de fascinat de experiența pe care a trăit-o în Anglia, încât nu a vrut să se mai întoarcă în La Liga din nou.

„Nu sunt interesat de Real Madrid. Sunt foarte satisfăcut de aventura mea în Premier League. Am progresat mult de când am ajuns aici. Nu credeam că voi fi capabil să ajung la un nivel atât de înalt pe vremea când jucam la Valencia”, a spus spaniolul.

ADVERTISEMENT

Richarlison a rezistat tentației

Brazilianul Richarlison este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lotul lui Everton, iar acesta a reușit să reziste tentației și a refuzat o mutare de 100.000.000 de euro la Barcelona.

De la un simplu puști refuzat de mai multe echipe din țara sa natală până la a ajunge el să o refuze pe Barcelona, Richarlison a trebuit să muncească mult și să învețe din greșeli: „Nu am destule degete să număr echipele care m-au refuzat.

Am fost aproape să renunț la fotbal, dar am ridicat capul din pământ și am mers la Belo Horizonte să dau probe la America MG, având bani doar pentru biletul de dus. Dacă nu luam proba, nu aveam bani să mă întorc acasă”.

„La Bayern am aceleași condiții ca la Real Madrid”

Real Madrid a încercat să îl cumpere pe Robert Lewandowski în 2017, dar polonezul a refuzat mutarea pentru că Bayern era la fel de bună ca Real Madrid, în opinia lui. Atacantul nu a simțit că are nevoie de o nouă experiență și a acceptat o prelungire a contractului cu formația bavareză.

„La Bayern am exact aceleași condiții pe care le-aș avea la Real și este la fel de măreață precum spaniolii. Personal, cred că o să cuceresc tot ceea ce îmi propun cu Bayern”, a declarat Lewandowski.

Mai întâi PSG, după Real Madrid

Mijlocașul italian era dorit insistent de Florentino Perez în 2016, însă italianul a refuzat să-și schimbe stilul de viață și a decis că a rămâne la campioana Franței este cea mai bună opțiune.

„Am aflat despre interesul lui Real Madrid și mă simt bucuros pentru că nu primești în fiecare zi un telefon de la Real Madrid. Dar când mă simt atât de bine unde sunt, chiar nu vrea să se modifice nimic în viața mea.

Vreau să câștig Champions League cu PSG, apoi mă voi gândi ce voi face”, a spus italianul.

„80 de milioane de euro e o sumă prea mică”

Wissam Ben Yedder, este unul dintre cei mai buni jucători din lotul lui AS Monaco. Atacantul francez a povestit că FC Barcelona a încercat în două rânduri să-l transfere, dar mutarea nu s-a mai realizat.

Robert Moreno, antrenorul monegascilor, a cerut 200.000.000 de euro pentru Ben Yedder: „În iarnă, transferul se putea face, însă nu s-a întâmplat. Se putea întâmpla şi cu alte dăţi. De exemplu vara trecută, când au întrebat de mine”.

„Dacă plătiţi 200 de milioane de euro, atunci vorbim. 80 sunt prea puţine”, ar fi zis Robert Moreno.

Steven Gerrard a fost aproape de Real Madrid

Legenda lui Liverpool a avut oportunitatea să se transfere la Real Madrid în iunie 2005. Madrilenii au oferit 33.000.000, dar „cormoranii„ au cerut 50.000.000 de euro. „Stevie G” era în vacanță și nu i-a venit să creadă ce decizie a luat clubul.

„Ultimele 6 luni au fost cele mai grele din viața mea, dar mi-am dat seama că eu iubesc Liverpool, așa că mi-am prelungit contractul pe 5 ani, aici”, a lămurit Gerrard situația.

De Rossi la fel ca Francesco Totti

Un alt jucător legendar al lui AS Roma, Danielle De Rossi, a fost dorit insistent de Real Madrid în 2006, după ce Steven Gerrard nu a semnat cu ei.

În acea perioadă, De Rossi era proaspătul câștigător al Cupei Mondiale cu Italia, dar la fel ca și Francesco Totti, nu a putut să se despartă de AS Roma. În prezent, fostul căpitan al romanilor este jucătorul Bocăi Juniors și a explicat alegerea făcută.

„Eu aleg cu inima întotdeauna. AS Roma este cea mai frumoasă poveste de dragoste pe care am avut-o și niciun club măreț precum Real Madrid sau Manchester United nu au reușit să mă convingă să plec de la Roma.

Nu aveam cum să îmi închei cariera de fotbalist fără să joc pe „La Bombonera”, locul unde au crescut atâtea legende precum Maradona sau Riquelme”, a declarat De Rossi.

„Nu aveam ce să caut la Barcelona”

Kevin Gameiro a refuzat Barcelona, deși catalanii l-au dorit insistent. Atacantul Valenciei a explicat motivul pentru care a refuzat oferta catalanilor:

„Nu aveam ce să caut la Barcelona. Acolo erau Neymar, Suarez și Messi. Aș fi stat pe banca de rezerve mai mereu, mai ales că ei nu sunt nici niște fotbaliști care să accepte să iasă de pe teren în ultimele 10 minute”.

A rămas loial visului său

Marco Asensio este unul dintre cei mai talentați fotbaliști din lotul lui Real Madrid, dar care s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe accidentări care nu l-au lăsat să evolueze la capacitate maximă.

Starul lui Real Madrid a dezvăluit că a avut șansa de a merge la Barcelona, însă visul lui era să joace pentru Real Madrid: „Am avut ocazia să semnez cu Barcelona, dar încă de când eram mic am visat să ajung la Real Madrid”.

„Am refuzat și am așteptat o ofertă de la Real Madrid, care a venit. Mă bucur pentru alegerea făcută”, a mai spus Marco Asensio.

  • 40.000.000 de euro este cota de piață a lui Marco Asensio, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT