News

Zece lucruri neștiute despre cel mai bogat om din lume, Elon Musk. A trecut printr-o tragedie teribilă

09.01.2021 | 07:00
Zece lucruri nestiute despre cel mai bogat om din lume Elon Musk A trecut printro tragedie teribila
Elon Musk. Colaj: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de coronavirus, Elon Musk a ajuns omul cu cea mai mare avere de pe planetă. FANATIK îți prezintă cele mai bizare și mai necunoscute lucruri despre enigmaticul om de afaceri.

La începutul lui 2021, acesta a devenit oficial cel mai bogat om din lume. Averea pe care o deține creatorul Tesla Inc și SpaceX a ajuns la 185 de miliarde de dolari, depășindu-l pe Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, care are o avere estimată la 184 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Elon Musk chiar nu are nevoie de nicio prezentare. Unul dintre cei mai recunoscuți vizionari din lume, Elon și-a construit un brand atât de puternic care atrage invidia oricărui om de afaceri. În ultimul an, averea sa a crescut cu 160 de miliarde de dolari.

Elon Musk a avut un buget de 1 dolar pe zi când a ajuns în America

Elon Musk (Tesla)
S-a născut la 28 iunie 1971, în Pretoria, Africa de Sud. Părinții săi sunt Maye Musk, de meserie model, și Errol Musk, inginer electromecanic. Musk are doi frați mai mici (un frate pe nume Kimbal și o soră pe nume Tosca).

ADVERTISEMENT

A început să construiască rachete în copilărie. Într-un interviu pentru Rolling Stone, omul de afaceri a declarat că este ”șocat” că mai are toate degetele după toate experimentele din tinerețe.

Se pare că Musk a învațat singur scrie coduri de programare la vârsta de 9 ani și chiar a făcut un joc video la vârsta de 12 ani. Jocul s-a numit Blastar și avea ca temă spațiul. Ulterior, el a vândut jocul respectiv către o revistă de calculatoare pentru 500 de dolari. Jocul există în continuare pe internet.

ADVERTISEMENT

Și-a cumpărat prima mașină scumpă în 1999. Cum arăta atunci omul de afaceri?

În 1995, Musk și fratele său au început prima lor companie, Zip2, care furniza și licenția software-uri online de ghiduri de oraș pentru ziare. Compaq Computer a plătit peste 300 de milioane de dolari pentru a cumpăra compania în 1999. Elon a primit 22 de milioane de dolari din vânzare.

Elon Musk a renunțat la o facultate după doar 2 zile

S-a înscris la Colegiul Stanford pentru a studia fizica, dar a renunțat după doar 48 de ore. În acel moment avea deja două diplome de la Universitatea din Pennsylvania.

ADVERTISEMENT

A avut un buget de 1 dolari pe zi. A ajuns cel mai bogat om din lume, dar atunci când a ajuns în America de Nord, trăia cu un dolar pe zi și a supraviețuit cumpărând alimente în vrac.

În tinerețe a improvizat un bar de noapte. Când încă studia la Universitatea din Pennsylvania, Musk și colegul său de cameră, Andeo Ressi, au închiriat o casă mare și au transformat-o într-un club de noapte, astfel încât să poată câștiga bani pentru a plăti chiria.

Locația era imensă, iar clubul putea primi până la 1.000 de persoane, potrivit Vogue. Nopțile erau agitate în casă, dar pasiunile lui Elon Musk erau neschimbate.

”Au fost câteva nopți în care mă întrebam: Unde este Elon? Și mă duceam în camera lui și băteam la ușă și el era singur acolo jucându-se pe calculator”, a spus Ressi.

Cel mai bogat om a făcut 7 copii. Primul a murit la 2 luni după naștere

Foto: Hepta.ro

Cel mai bogat om din lume și-a întâlnit prima soție, Justine Wilson (scriitoare), în timp ce ambii erau studenți la Universitatea Queen’s din Ontario. S-au căsătorit în 2000 și s-au separat în 2008. Primul lor fiu a murit din cauza sindromului  SIDS (sudden infant death syndrome) la vârsta de 10 săptămâni. Ulterior au avut cinci fii prin fertilizare in vitro: gemeni în 2004 și tripleți în 2006. 

Elon Musk mai are un copil cu Grimes, o cântăreață din Canada. Aceasta a născut un băiat pe 4 mai 2020. Cei doi părinți au șocat întreaga lume când l-au denumit pe copil “X AE A-XII”.

Mișcări de dans comice la un eveniment Tesla din China.

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, are idei ambițioase pentru viitor

Elon Musk este cunoscut pentru ideile sale vizionare și îndrăznețe. Miliardarul, care se află în spatele producătorului de mașini electrice Tesla și al firmei de explorare spațială SpaceX, are câteva idei nebunești pentru viitor.

Prinre idei se numără un sistem de transport futurist cunoscut sub numele de Hyperloop, o colonie umană pe Marte ajutată de călătorii spațiale accesibile, legarea creierului uman de computere și dezvoltarea unor micro-sateliți pentru a oferi acces la internet cu costuri reduse pentru toată lumea. Toate acestea fac din Musk unul dintre cei mai controversați și imprevizibili oameni de afaceri din istoria omenirii.

Elon Musk a fost aproape să vândă Tesla ”pe nimic”

Zece lucruri neștiute despre cel mai bogat om din lume, Elon Musk

În 2013, aproape că a vândut Tesla către Google pentru 11 miliarde de dolari, potrivit lui Ashlee Vance, autorul cărții ”Elon Musk: Tesla, SpaceX and Quest for a Fantastic Future”. La acea vreme, viitorul companiei părea sumbru, iar Musk l-a contactat pe Larry Page, cofondatorul și CEO-ul de la Google, pentru o preluare.

Musk a propus ca Google să cumpere Tesla cu 6 miliarde de dolari și să-l asigure că va cheltui încă 5 miliarde de dolari în extinderea fabricii. Înțelegerea a fost blocată în ultima oră, deoarece vânzările modelului S au început să crească. În 2020, valoarea Tesla era estimată la aproximativ 100 de miliarde de dolari, iar după un an de pandemie a ajuns la suma exorbitantă de 773 de miliarde de dolari.

Cel mai bogat om din lume e pasionat de James Bond

În 2013, Elon Musk a cumpărat clasica mașină ”submarin” a lui James Bond la o licitație din Londra. Patronul de la SpaceX ar fi plătit 968.000 de dolari pentru faimosul Lotus Esprit care apăruse în filmul ”The Spy Who Loved Me”, a zecea ecranizare din seria James Bond.

S-a crezut că celebra mașină Lotus se pierduse, dar în 1989 a fost redescoperită fără roți într-un container de depozitare din Long Island, New York.

ADVERTISEMENT