ADVERTISEMENT
News

Zece lucruri neștiute despre Joe Biden, noul președinte al Americii. “Mă bâlbâiam în școala generală” Foto/Video

Autori: Catalin Nae, Robert Cristea | 20.01.2021 | 15:53
Zece lucruri neștiute despre Joe Biden, noul președinte al Americii.
Zece lucruri neștiute despre Joe Biden, noul președinte al Americii. Foto: Facebook

Joe Biden a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, dar viața lui, precum a tuturor, este un mozaic de emoții și întâmplări care i-au influențat decisiv traiectoria. FANATIK îți spune care sunt cele mai inedite și bizare lucruri despre democratul în vârstă de 78 de ani care devine cel mai puternic om din lume.

ADVERTISEMENT

Viața e un ”roller coaster”, cum le place americanilor să spună. Câteodată ești sus și cazi subit, alteori ești la pământ și găsești forța de a te ridica din nou. Toate aceste lucruri fac parte din farmecul ființei umane.

Un accident tragic, o premieră în politica din SUA, un sport pe care l-a iubit și l-a practicat cu succes în tinerețe, o mașină fabuloasă pe care o deține – toate aceste detalii sunt cuprinse în povestea neterminată a noului șef de la Casa Albă.

Joe Biden, noul președinte al Americii, iubește mașinile

Tatăl lui Biden, Joseph Biden Sr., fost manager la o firmă de mașini, i-a cumpărat un Corvette Stingray verde din 1967 drept cadou de nuntă. Președintele ales încă mai conduce această mașină, așa cum a demonstrat și într-un clip postat pe Twitter în august 2020. ”Am numai amintiri incredibile. De fiecare dată când intru în ea, mă gândesc la tatăl meu și la Beau,” spunea Joe Biden.

ADVERTISEMENT

Biden a fost vedetă în echipa de fotbal american de la facultate. A jucat ”wide receiver” și ”running back”

Foto: Facebook

În timpul ultimului său an de la Academia Archmere din Delaware, în 1960, Biden a fost unul din cei mai importanți oameni din ofensiva echipei de fotbal american a facultății. A jucat pe 2 poziții cheie în cel mai iubit sport din America: ”wide receiver” și ”running back”. A marcat de 19 ori în acel sezon în care formația Academiei Archmere a terminat neînvinsă.

Joe Biden era ”bâlbâit” când era copil. Colegii din școală râdeau de el

Noul președinte al Americii s-a născut în 1942 în Scranton, Pennsylvania. Copilăria n-a fost ușoară. Biden a spus că a suferit de hărțuire ”nemiloasă” în copilărie din cauză că se ”bâlbâia” în timpul conversațiilor. A recitat poezii de Yeats și Emerson pentru a exersa vorbitul în public.

ADVERTISEMENT

”Nu mă pot gândi la nimic altceva care să-mi furat demnitatea la fel de rapid, la fel de profund și la fel de temeinic ca atunci când mă bâlbâiam în școala generală”, a spus într-un discurs din 2008.

Noul președinte al Americii avea ”priză” la femei în tinerețe

Foto: Facebook

Chipeș, școlit și sportiv, Joe Biden a fost remarcat imediat de reprezentantele sexului frumos. S-a căsătorit la vârsta de 24 de ani cu Neilia Hunter Biden. Împreună au avut trei copii. Viața lui Joe Biden mergea într-o direcție frumoasă. Familia era completă și fericită, iar la 29 de ani era ales în senatul american. Apoi, tragedia a lovit existența noului președinte din SUA.

Viața avea să i se schimbe pentru totdeauna în 1972

Era o zi oarecare. Neilia și-a luat copiii (Naomi, Beau și Hunter) pentru a cumpăra un pom de Crăciun când mașina lor a intrat într-o remorcă de tractor. Soția lui Biden și cei trei copii au fost duși la Spitalul General Wilmington. Neilia și Naomi au murit în acea zi, iar cei doi fii ai ei au supraviețuit cu răni grave.

ADVERTISEMENT

Și-a cunoscut a doua soție la un ”blind date”

Foto: Facebook

Jill Tracy Jacobs Biden, a doua și actuala soție a președintelui, s-a născut pe 3 iunie 1951. L-a cunoscut pe Biden la o întâlnire ”oarbă” în martie 1975.

S-au căsătorit pe 17 iunie 1977, la Capela Organizației Națiunilor Unite din New York.  Joe a cerut-o de mai multe ori înainte ca ea să accepte. Jill se temea să intre în lumina reflectoarelor și își dorea să rămână concentrată pe propria carieră. Se spune că inițial a ezitat să-și asume angajamentul de a crește cei doi fii ai lui Biden din prima căsătorie.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare dintre fiii vicepreședintelui american, considerat moștenitorul dinastiei Biden în politică, Beau, a murit la 46 de ani de cancer cerebral. Tragedia s-a petrecut în 2015. A fost o nouă lovitură care l-a distrus pe Joe Biden. În continuare, președintele american vorbește cu lacrimi în ochi despre fiul său.

Beau Biden devenise un politician cunoscut la nivel național în 2008. Atunci a rostit un discurs emoționant de prezentare a tatălui său, la Convenția Națională Democrată din Denver. Era momentul când Joe Biden accepta nominalizarea pentru postul de vicepreședinte a lui Barack Obama.

Foto: colaj Facebook

Al doilea președinte catolic din istoria Statelor Unite

Odată inaugurat, Joe Biden devine al doilea președinte catolic al Statelor Unite după John F. Kennedy. În timpul discursului său din noiembrie 2020 privind victoria prezidențială, el a făcut referire la imnul catolic “On Eagle’s Wings”, despre care a spus că este important pentru familia sa și pentru regretatul său fiu, Beau.

ADVERTISEMENT

Istoria nu e ”prietenoasă” cu această religie în SUA. Celălalt președinte catolic a fost asasinat în 1963 în Dallas, Texas, la 2 ani de la începutul mandatului.

A intrat prea tânăr în politică. Are aproape 60 de ani de carieră.

La 29 de ani, a fost unul dintre cei mai tineri politicieni aleși vreodată în Senatul Statelor Unite. El a trebuit să aștepte pentru a îndeplini cerința de vârstă constituțională de 30 de ani pentru a fi învestit.

Joe Biden devine al 47-lea președinte al SUA și are multe lucruri de reparat într-o lume aruncată în haos de evenimentele din ultima perioadă. La 78 de ani, democratul se așează în funcție într-un moment în care omenirea se confruntă cu o pandemie de coronavirus și cu o economie ținută în viață artificial. Peste toate acestea vine și criza încălzirii globale.

La masă cu Barack Obama timp de 8 ani

Foto: Facebook

A fost vicepreședinte în mandatul lui Barack Obama. Cei doi au avut o relație specială și se pare că aveau un obicei pe care nu-l amânau niciodată: se întâlneau săptămânal la masă. Obama a fost de acord că vicepreședintele său va fi întotdeauna ultima persoană cu care ar vorbi înainte de a lua o decizie importantă. La rândul său, Biden a făcut un angajament de loialitate, conform The New York Times. ”Tu iei o decizie și o voi urma până la moartea mea”, i-ar fi spus Biden lui Obama la un moment dat.

Înainte de a părăsi funcția în 2016, Obama s-a referit la decizia sa de a-l selecta pe Biden pentru rolul de vicepreședinte drept ”cea mai bună decizie” pe care o luase și i-a acordat medalia prezidențială pentru libertate.

Filmul favorit al președintelui este Chariots of Fire. ”Pentru mine, este semnul eroismului real”

Ecranizarea din 1981 spune drama a doi atleți care voiau să participe la Jocurile Olimpice din 1924. Filmul a luat 4 premii Oscar.

„Voi aprecia mereu când cineva pune în față principiile și lasă în urmă faima și gloria personală”, a spus Biden referindu-se la acest film. Biden a adăugat că una dintre scenele sale preferate este aceea în care unul dintre protagoniști refuză să alerge într-o duminică din cauza credințelor sale religioase.

Joe Biden are doi câini, dar s-ar putea să vină și cu o pisică la Casa Albă.

Foto: Facebook

Champ și Major, se vor alătura lui și soției sale, Jill Biden, la Casa Albă. Cei doi câini ai președintelui sunt deja faimoși, dar partenera lui Biden vrea să completeze ”familia” și să achiziționeze și o pisică.

Jobul favorit și ce și-ar fi dorit să devină în viață?

”Una din slujbele mele preferate era când am fost tânăr și am lucrat la o piscină publică din Wilmington, Delaware.”

”Dacă aș fi avut o carieră diferită și talentul aș fi fost arhitect.”

”Cea mai mare realizare a mea este familia” – Joe Biden

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!