ANALIZĂ BARCELONA / 10 motive care au provocat săptămîna de coşmar a Barcei. MESSI şi SUAREZ, primii ACUZAŢI!

Un sezon care la început părea că merge perfect pentru FC Barcelona s-a transformat într-un coşmar într-o singură săptămînă. Două înfrîngeri consecutive, cu Real Madrid şi Celta Vigo,...
04.11.2014 | 00:10
ANALIZA BARCELONA  10 motive care au provocat saptamina de cosmar a Barcei MESSI si SUAREZ primii ACUZATI
ADVERTISEMENT

Un sezon care la început părea că merge perfect pentru FC Barcelona s-a transformat într-un coşmar într-o singură săptămînă. Două înfrîngeri consecutive, cu Real Madrid şi Celta Vigo, iar echipa pregătită de Luis Enrique a rămas la două puncte în spatele marilor rivali. Asta deşi startul sezonului părea perfect, cu şase puncte avans în favoarea catalanilor după doar trei etape. În plus, înaintea acestei săptămîni de coşmar, Barcelona nu primise nici un gol, stabilind un nou record. Au urmat două etape în care Claudio Bravo a încasat patru goluri.

1. Luis Suarez nu s-a integrat. Faptul că nu a avut voie nici să se antreneze cu colegii săi se vede acum. A dat o pasă de gol în minutul patru cu Real Madrid, dar apoi nu s-a mai sincronizat cu Neymar şi Messi. Chiar uruguayanul a recunoscut că încă nu se simte în largul său pe teren la Barcelona, în special în meciul cu Real Madrid. “Cu Celta m-am simţit mult mai bine decît la meciul cu Real Madrid, mai comod şi am controlat mai bine mingea. Rămîn cu un gust amar, mă bucur că am jucat două meciuri, dar rezultatele au fost negative, mă aşteptam la altceva”.

ADVERTISEMENT

2. Messi nu a mai marcat. În luptă pentru a deveni cel mai bun marcator din istoria campionatului spaniol, Messi a uitat să mai înscrie. Argentinianul a avut cîteva ratări uriaşe cu Real şi Celta, dar în cele din urmă a terminat ambele meciuri fără gol marcat. Startul de sezon nu este tocmai cum şi-ar fi dorit Leo. Are doar şapte goluri marcate, cu zece mai puţine decît marele rival, Cristiano Ronaldo. Este depăşit şi de colegul său, Neymar (9), şi este la egalitate cu Bacca, de la FC Sevilla, şi Larrivey, marcatorul Celtei de pe Camp Nou.

3. Schimbarea sistemului a bulversat ofensiva. Presa din Spania subliniază că Luis Enrique a schimbat sistemul şi a oferit sarcini noi jucătorilor din ofensivă pentru a încerca să-l pună cît mai bine în valoare pe Luis Suarez. “Schimbarea sistemului este decizia lui mister. Dacă mister crede că era nevoie de această schimbare de sistem pentru a fi mai puţini previzibili în faţa adversarilor, atunci noi sîntem încîntaţi. El ia deciziile necesare pentru binele echipei.

ADVERTISEMENT

4. Au resimţit presiunea provocată de forma excelentă avută de Real Madrid. Chiar şi în perioada în care Barcelona era pe primul loc în La Liga, specialiştii o lăudau tot pe Real Madrid pentru jocul prestat. După două înfrîngeri în primele trei etape, “galacticii” au pornit o incredibilă cursă de revenire. Au ajuns la şapte victorii consecutive, iar acestea au fost obţinute foarte categoric. În zece etape, Real Madrid a marcat 37 de goluri.

5. Schimbări în defensivă. După o serie de opt meciuri fără gol primit, Luis Enrique a fost nevoit să modifice în defensivă. Jordi Alba a lipsit cu Real Madrid, iar Mathieu a fost trecut pe banda dreaptă, de unde nu a putut ajuta defensiva aşa cum o făcea Alba. În centru, cuplul Pique – Mascherano a dat rateuri cu Real, iar spaniolul a comis penalty-ul din care Ronaldo aducea egalarea. Pique a fost lăsat pe bancă la meciul cu Celta Vigo.

ADVERTISEMENT

6. Dani Alves nu mai este în formă. Brazilianul este în ultimul an de contract şi nu mai pare la fel de implicat. Despărţirea dintre el şi Barcelona este dată ca iminentă. PSG, Manchester City şi Manchester United sînt cele mai vehiculate destinaţii.

7. Ruptură între Luis Enrique şi greii vestiarului. Presa din Spania speculează că relaţia dintre Luis Enrique şi jucătorii săi este din ce în ce mai tensionată. Xavi şi Pique sînt folosiţi destul de rar, ceea ce îi nemulţumeşte pe cei doi internaţionali spanioli. Xavi este văzut ca rezervă a nou venitului Ivan Rakitic, iar Pique, cu 675 minute jucate, este sub Mascherano, 750, şi Mathieu, 900, la acest capitol.

ADVERTISEMENT

8. Evoluţiile lui Busquets au fost sub aşteptări în ultimele meciuri. Presa din Spania a speculat chiar că mijlocaşul Barcelonei ar fi accidentat la muşchii inghinali. Busquets a negat această variantă: “Nu ştiu de unde au apărut aceste zvonuri, dar eu sînt bine din punct de vedere fizic de ceva timp deja. Mă simt bine, sînt tînăr şi pregătit să joc“.

9. Luis Enrique a încercat să vină şi cu nume noi în echipă. Doar că tehnicianului spaniol nu i-au ieşit experimentele. Sergi Roberto a prins 20 de minute cu Real Madrid, timp în care a fost practic inexistent. Rafinha a fost titular cu Celta Vigo, schimbat în minutul 66 cu Pedro, după un meci fără nici o realizare.

10. Unii jucători nu sînt în cea mai bună formă fizică. Iniesta a acuzat probleme musculare şi nu a fost folosit cu Celta Vigo. Mathieu a jucat şi el cu dureri, iar luni nu s-a antrenat alături de echipă.

ADVERTISEMENT