News

Zece oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut! Alcoolul a fost achiziționat de la magazinul unui consilier local din Iași

03.05.2020 | 10:53
Zece oameni au murit dupa ce au baut spirt contrafacut Alcoolul a fost achizitionat de la magazinul unui consilier local din Iasi
ADVERTISEMENT

Zece oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut! Conform primelor informații, alcoolul sanitar a fost achiziționat de la un magazin deținut de un consilier local.

Zece oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut!

Vorbim despre 5 femei și 5 bărbați, toți domiciliați în localitatea Stolniceni Prăjescu, situată la aproximativ 70 de kilometri de municipiul Iași.

ADVERTISEMENT

Decesul victimelor a survenit în doar câteva zile de la consumul spirtului. Oamenii au acuzat stări de rău la puțin timp după ce au băut alcoolul.

Alcoolul a fost achiziționat de la magazinul unui consilier local din Iași

Primele informații arată că fabricantul a folosit alcool metilic în loc de alcool etilic, ceea ce a dus la moartea celor care l-au consumat, prima substanță fiind una foarte periculoasă.

ADVERTISEMENT

O anchetă este acum în curs de desfășurare. Doi cetățeni arabi sunt vizati, fiind suspectați ca au produs si distribuit spirtul

Arabii au vândut produsul la Iasi, in luna aprilie, unui afacerist local care are un punct de desfacere la depozitul Phoenix. De acolo, pentru câțiva lei sticla, in luna aprilie, sute de sticle de spirt au fost vândute in satele din județ.

ADVERTISEMENT

Vorbim de un spirt care se vinde sub eticheta Santo Med. Afaceristul Ciprian Barticel este cel care vindea produsul in special magazinelor sătești din Iasi. După ce a aflat ca alcoolul este toxic, acesta a strâns inapoi o parte din marfa, pe care a dat-o polițiștilor, susțin surse din ancheta.

Barticel a declarat ca el nu a știut ca alcoolul este contrafacut, fiind doar un intermediar. Ancheta este condusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iasi.

ADVERTISEMENT

Se efectuează cercetări pentru ucidere din culpa și înșelăciune, însă in funcție de datele din dosar se poate schimba încadrarea in omor calificat.

„A fost identificata persoana din mun. Bucuresti care a comercializat alcoolul sanitar si societățile comerciale detinute. 

În aceasta dimineața au fost efectuate 4 percheziții domiciliare pe raza mun. București și jud. Ilfov, identificând-se 2 locații unde se fabrica acest produs, comercializat sub denumirea de spirt medicinal, dar folosindu-se alcool metilic, în loc de alcool etilic. 

În cauză au fost identificate 2 persoane de cetățenie araba, care comercializau acest produs, folosindu-se de facturi false, pe numele altor societăți comerciale. Dosarul este in cercetare la Parchetul Iasi”, a spus și Marcel Vela

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: