News

Zece oameni uciși și trei răniți în urma unui atac armat în Buffalo, New York. Atacatorul și-a transmis live pe internet crimele

Zece persoane au fost ucise și alte trei rănite după ce un tânăr alb, îmbrăcat în haine militare, a deschis focul într-un supermarket din oraşul Buffalo, în statul american New York
15.05.2022 | 09:58
Zece oameni ucisi si trei raniti in urma unui atac armat in Buffalo New York Atacatorul sia transmis live pe internet crimele
Atac armat motivat rasial în SUA. Zece persoane au fost ucise. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Zece persoane au fost ucise și altele rănite după ce un tânăr, îmbrăcat în haine militare și înarmat cu o armă semi-automată, a deschis focul într-un supermarket din oraşul Buffalo, în statul american New York. Imaginile au fost transmise Live pe internet.

Zece persoane ucise în ultimul atac armat din SUA

Un tânăr alb, îmbrăcat în haine militare, purtând vestă antiglonț, a ucis zece persoane, majoritatea afro-americani, într-un atac armat din orașul Buffalo, statul New York. FBI-ul a anunțat că investighează acest caz ca o crimă motivată de ură rasială.

ADVERTISEMENT

„Investigăm acest incident atât ca infracţiune motivată de ură, cât şi ca un caz de extremism violent motivat rasial”, a precizat Stephen Belongia, agent special al FBI.

Atacatorul a fost arestat la fața locului de polițiștii din Buffalo imediat după atentat.

Presupusul ucigaș este un tânăr de 18 ani care avea o vestă antiglonţ, o cască şi o cameră pentru a-şi transmite crima în direct pe internet, au anunţat poliţia locală şi autorităţile judiciare.

ADVERTISEMENT

Şeful poliţiei din Buffalo a precizat că zece persoane au fost ucise și alte trei rănite în urma atacului armat. Unsprezece erau de culoare şi doi erau albi, într-un cartier cu populaţie majoritar afro-americană din Buffalo.

Crima transmisă live pe internet

Atacatorul și-a transmis live crima pe platforma Twitch, iar înregistrarea atacului armat s-a răspândit în mediul online în ciuda eforturilor de a opri propagarea acestor imagini.

ADVERTISEMENT

Reţeaua de socializare a dat asigurări într-un comunicat de presă că conţinutul a fost şters „la două minute” după începerea difuzării, şi a promis „toleranţă zero faţă de orice formă de violenţă”.

Autoritățile l-au identificat pe bărbatul înarmat ca fiind Payton S. Gendron, în vârstă de 18 ani, din Conklin, un oraș mic din zona rurală Southern Tier din New York.

ADVERTISEMENT

Acesta a condus mpeste 350 de kilometri e pentru a-și organiza atacul, pe care l-a transmis în direct, a spus poliția, un flux video înfricoșător care părea conceput pentru a-și promova agenda sinistră.

Președintele Biden a cerut o anchetă amănunțită a atacului armat din Buffalo și a spus că națiunea „trebuie să facă tot ce ne stă în putere pentru a pune capăt terorismului intern alimentat de ură”. Biden a spus că „nu avem nevoie de nimic altceva pentru a afirma un adevăr moral clar: o crimă motivată de ură rasială este detestabilă pentru structura acestei națiuni”.

Gendron, tânărul de 18 ani, a postat online înaintea atacului de sâmbătă un manifest lung de 180 de pagini centrat pe ideea rasistă că americanii albi riscă să fie înlocuiți de oameni de culoare. Este ceea ce se cheamă „teoria înlocuirii”, iar în ultimii ani mai mulți autori ai unor atacuri armate similare au făcut referire la ea.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
FRF a luat decizia, după derapajul sexist al lui Gigi Becali la adresa...
FRF a luat decizia, după derapajul sexist al lui Gigi Becali la adresa arbitrei Cristina Trandafir
A îndurat 16 ani violurile tatălui, până când sora ei a mărturisit același...
A îndurat 16 ani violurile tatălui, până când sora ei a mărturisit același lucru. Cum își controla pastorul din Arad fiicele
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Cum îţi poţi schimba numele din buletin. Dorian Popa şi-a adăugat un prenume...
Cum îţi poţi schimba numele din buletin. Dorian Popa şi-a adăugat un prenume celebru
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Reacția Alinei Gorghiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă unul dintre tinerii...
Reacția Alinei Gorghiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă unul dintre tinerii morți la 2 Mai este în sală
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Românii nu mai cumpără online. Motivele pentru care a căzut piața
Românii nu mai cumpără online. Motivele pentru care a căzut piața
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de...
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de prizonieri, spune o aliată a opozantului. Ea îl acuză pe Putin de crimă
Serialul fenomen de pe Netflix care a oprit planeta în loc. A avut...
Serialul fenomen de pe Netflix care a oprit planeta în loc. A avut 9.9 milioane de vizionări într-o singură săptămână