Zece persoane din Bacău, reţinute pentru contrabandă cu arme şi braconaj

Poliţiştii din Bacău au reţinut zece persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic,...
20.01.2017 | 11:45
Zece persoane din Bacau retinute pentru contrabanda cu arme si braconaj
ADVERTISEMENT

Poliţiştii din Bacău au reţinut zece persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic, după ce au efectuat 66 de percheziţii domiciliare în comunele Bogdăneşti, Oituz şi Caşin.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale — IGPR, au efectuat, joi, 66 de percheziţii domiciliare, pe raza comunelor Bogdăneşti, Oituz şi Caşin, la locuinţele şi stânele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic, potrivit unui comunicat transmis de către IGPR.

ADVERTISEMENT

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Bacău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

ADVERTISEMENT

Potrivit comunicatului menţionat, din investigaţii au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi deţinut ilegal arme şi muniţii care ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic. Carnea, pieile şi trofeele ar fi fost în cele mai multe cazuri împărţite între cei în cauză, iar uneori comercializate către terţe persoane.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificate, ca deţinute ilegal, şi indisponibilizate în vederea confiscării: o armă de vânătoare cu glonţ calibru 30-06, două arme de vânătoare cu alice calibru 12 şi calibru 16, o armă de tir calibru 5,6, zece arme confecţionate artizanal, cu alice de diferite calibre, două pistoale neletale supuse autorizării, 324 de bucăţi cartuşe de diferite calibre, două capcane metalice, 14 trofee de vânat, 800 de grame de pulbere, 85 de tuburi de cartuşe de diferite calibre, 12 bucăţi de produse pirotehnice, două lunete, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 29 de kilograme de carne de vânat, un corp de grenadă şi trei bucăţi de proiectile de diferite calibre din perioada ultimului război mondial şi o plasă monofilament, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

În cauză s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a zece persoane, urmând să fie prezentate Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, se mai arată în comunicatul IGPR.

Citeste mai mult pe RTV.NET