Sport

Zece zile de coșmar pentru Brazilia. Dubla tragedie la care nu și-ar fi dorit să fie martor niciun cetățean din „Țara Cafelei”

Brazilienii au parte de un final de an de coșmar. Într-un interval de doar zece zile, sud-americanilor li s-au adeverit cele mai groaznice temeri.
31.12.2022 | 13:09
Zece zile de cosmar pentru Brazilia Dubla tragedie la care nu siar fi dorit sa fie martor niciun cetatean din Tara Cafelei
Zece zile de coșmar pentru Brazilia. Dubla tragedie la care nu și-ar fi dorit să fie martor niciun cetățean din „Țara Cafelei”. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Brazilia este într-o continuă dramă. Ultimele zece zile au fost de coșmar pentru fiecare cetățean din „Țara Cafelei”. În intervalul 18-29 decembrie s-au petrecut cele mai groaznice lucruri: Argentina în sărbătoare după cucerirea celui de-al treilea titlu mondial și moartea lui Pele.

Argentina campioană mondială și moartea lui Pele, evenimentele care au „fulgerat” Brazilia

Grijile brazilienilor au început încă de la finalul lunii noiembrie, atunci când au primit vestea că Pele a fost internat din nou în spitalul Israelita Albert Einstein din Sao Paolo. Cancerul la colon de care megastarul suferea încă din septembrie 2021 a recidivat și din acest  motiv avea nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

În timp ce Pele se zbătea între viață și moarte, în Qatar se desfășura Campionatul Mondial de fotbal. Acolo, lucrurile păreau să meargă perfect pentru echipa națională.

Selecao era văzută de casele de pariuri drept principala favorită la câștigarea trofeului încă de la începutul competiției și fotbaliștii lui Tite mențineau cu brio acest statut: calficare în optimi după victorii în primele două meciuri din grupă, 2-0 cu Serbia și 1-0 cu Elveția.

ADVERTISEMENT

Calificată matematic și afectată de vestea internării lui Pele, selecționata „Carioca” a pierdut ultima partidă, scor 0-1, cu Camerun, dar nimic nu prevestea dezastrul. În prima fază eliminatorie, cvintupla campioană mondială a trecut fără drept de apel de Coreea de Sud, scor 4-1, iar lucrurile mergeau conform planului. Primul necaz a picat însă pe 9 decembrie.

În sferturile de finală ale Campionatului Mondial, Selecao era eliminată de Croația la loviturile de departajare. În aceeași zi, rivala Argentina reușea opusul și își procura biletele pentru semifinale după dramaticul duel cu Olanda. Părăsirea Qatarului a fost însă doar răul mai mic pentru „Țara Cafelei”. Marea tragedie avea să aibă loc pe 18 decembrie, ziua disputării marii finale a World Cup 2022.

ADVERTISEMENT

Cu Lionel Messi într-o nouă zi de grație, Argentina a reușit să cucerească trofeul după o finală de vis cu Franța, spre marea dezamăgire a brazilienilor. În urma acestui succes, „pumele” au ajuns la trei titluri mondiale câștigate, cu două mai puțin decât selecționata „Carioca”. Începând cu fluierul final al lui Marciniak și continuând cu a doua zi, luni, 19 decembrie, întreaga Argentină a declanșat fiesta.

Zece zile mai târziu, brazilienii și-au luat adio de la „O Rei”

Zece zile mai târziu, mai exact joi, 29 decembrie, Brazilia a fost lovitură de o nouă tragedie, de această data una de proporții mult mai mari. „Țara Cafelei” l-a pierdut pe „Regele” Pele, omul care a pus Brazilia nu doar pe harta fotbalului, ci pe harta lumii.

ADVERTISEMENT

Edson Arantes do Nascimento s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani în spitalul Israelita Albert Einstein din Saolo Paolo. Fostul mare fotbalist era internat acolo încă de la finalul lunii noiembrie după ce i-a recidivat cancerul de colon, boală care s-a dovedit a îi fi fatală.

Întreaga planetă deplânge dispariția lui „O Rei”, singurul jucători din istorie cu trei titluri mondiale în palmares.

  • 3 dintre cele cinci titluri mondiale ale Braziliei au fost câștigate de Pele, în 1958, 1962 și 1970
  • 20 de ani au trecut de la ultima Cupă Mondială cucerită de Selecao
ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat...
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat decizia imediat
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2...
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2 ani
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același...
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același oraș din Mexic
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
De la covor la fulger: cum funcționează electricitatea statică
De la covor la fulger: cum funcționează electricitatea statică
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în...
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în momentul despărţirii FOTO
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume