News

Zeci de blocuri din Sectorul 3 încep vara fără apă caldă. Avarie de proporții, s-a spart o țeavă veche de peste 50 de ani

Zeci de blocuri din Sectorul 3 al Capitalei vor rămâne fără apă caldă la început de vară, după ce o avarie la o conductă veche de 51 de ani a complicat din nou viața tuturor.
30.05.2024 | 17:10
Zeci de blocuri din Sectorul 3 incep vara fara apa calda Avarie de proportii sa spart o teava veche de peste 50 de ani
Zeci de blocuri din Sectorul 3 încep vara fără apă caldă. Avarie de proporții, s-a spart o țeavă veche de peste 50 de ani. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Termoenergetica a anunțat, astfel, că avaria produsă pe Magistrala I Sud, cu o vechime de peste 51 de ani, va lăsa zeci de blocuri din Sectorul 3 fără apă caldă. În cel mai fericit caz, dacă nimic neprevăzut nu intervine, această magistrală ar trebui reparată până pe 4 iunie, la miezul nopții.

Zeci de blocuri din Sectorul 3 încep vara fără apă caldă

“Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă joi că din cauza unei avarii produse în cursul acestei după-amiezi pe Magistrala I Sud, care are o vechime de peste 51 de ani, pe conducta cu diametrul de 600mm, pe Bulevardul Theodor Pallady,.

ADVERTISEMENT

Între bulevardele 1 Decembrie 1918 și Nicolae Grigorescu, furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată pentru un număr de aproximativ 40 de blocuri din Sectorul 3, până în data de 4 iunie 2024, ora 23. 30”, arată Termoenergetica într-un comunicat.

Ca de fiecare dată, muncitorii specialiști ai Termoenergetica efectuează manevrele de închidere, de golire a conductei, cele de aerisire și precum și sudurile pentru reparația avariei. Actualul primar general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a explicat și în trecut că astfel de situații nu pot fi evitate, pentru că sute de kilometri de țevi sunt vechi de peste 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Avariile sunt inevitabile, totul este ca ele să fie mai reduse ca număr şi să putem să intervenim în timp util”, explica Nicușor Dan la finele anului trecut. Cu toate acestea, fostul primar Gabriela Firea nu a ratat nicio ocazie în a-l ataca public pe Nicușor Dan pentru aceste avarii, care nu sunt gestionate cum ar trebui.

”Jumătate dintre locuitorii Capitalei au motive să-i spună “Mulțumesc” actualului primar general! Se spală cu apă încălzită la ibric! 3.700 de blocuri, cele mai multe în sectorul 6, nu au apă caldă! Mai e şi frig afară! Este una dintre cele mai mari avarii din ultimii ani, iar două dintre cele patru CET-uri s-au oprit. Ce face primarul general în acest timp? Ce știe cel mai bine când apare o criză: nimic!”, a răbufnit Gabriela Firea pe Facebook în urmă cu două săptămâni, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Avarie în București, peste 900 de blocuri au fost afectate

În urmă cu doar trei zile, Termoenergetica îi informa pe bucureșteni că peste 900 de blocuri vor rămâne fără apă caldă din cauza unei astfel de avarii. Este vorba despre sute de blocuri din sectoarele 2,4,5 și 6. În 2023, Primăria București a anunțat că a înlocuit peste 100 de kilometri de rețea de termoficare, dintre care 50 de kilometri de rețea magistrală.

Rețeaua de distribuție centralizată de energie termică din București este considerată a doua cea mai mare din lume, după Moscova. Rețeaua se întinde pe 4.000 de kilometri, 1.000 dintre aceștia în rețea primară și 3.000 rețea secundară. Majoritatea au o vechime de peste 100 de ani, astfel că bucureștenii s-au obișnuit deja cu această situație.

ADVERTISEMENT

În momentul în care ajungea primar general, Nicușor Dan își propunea să înlocuiască în fiecare an 100 de kilometri din rețeaua principală de termoficare, însă acest ritm nu a fost respectat. Chiar și în cazul optimist în care planurile ar fi puse în practică, bucureștenii vor aștepta zeci de ani în acest ritm până vor scăpa de probleme.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”