News

Zeci de cadre medicale, paciente şi nou-născuţi de la Maternitatea Odobescu din Timişoara, infectaţi cu coronavirus. A fost deschis dosar penal

07.04.2020 | 16:58
Zeci de cadre medicale paciente si nounascuti de la Maternitatea Odobescu din Timisoara infectati cu coronavirus A fost deschis dosar penal
ADVERTISEMENT

Un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Autoritățile caută vinovatul pentru dezastrul de la maternitatea Odobescu din Timișoara, după ce 10 bebeluși au fost infectați cu coronavirus, iar alte 25 de cadre medicale au fost testate pozitiv la COVID-19.

ADVERTISEMENT

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor la Timișoara

Informația a fost făcută public prin intermediul unui comunicat de presă, conform news.ro: ”În cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor infectocontagioase şi implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui nr. de 10 nou-născuţi şi a altor 25 persoane

cadre medicale, lehuze şi o gravidă, în cadrul Maternităţii Odobeşti a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara”.

ADVERTISEMENT

25 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus din cauza managementului defectuos. Mai mult, 10 bebeluși au primit boala după ce au intrat în contact cu asistente infectate.

Măsuri dure luate de Nelu Tătaru

Revoltat de situație, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a decis să ia o serie de măsuri dure după „dezastrul” de la Maternitatea Odobescu.

ADVERTISEMENT

În primul rând, Tătaru a sacrificat conducerea spitalului și conducerea DSP Timiș, în speranța că noii conducători vor putea să salveze situația.

Testarea tuturor cadrelor medicale și a celor 10 bebeluși va fi reluată, în urma unei noi anchete epidemiologice. Părinții bebelușilor nu sunt infectați cu coronavirus, lucru care dovedește că micuții au luat boala, cel mai probabil, de la asistente.

ADVERTISEMENT

Primarul din Timișoara, Nicolae Robu, a salutat înlocuirea conducerii DSP Timiș, pe care o consideră responsabilă de situația tristă de la Maternitatea Odobescu.

ADVERTISEMENT