News

Caii maltratați și lăsați să moară de foame în apropiere de Techirghiol au fost recuperați

24.01.2021 | 21:51
Caii maltratati si lasati sa moara de foame in apropiere de Techirghiol au fost recuperati
ADVERTISEMENT

Zeci de cai maltratați au fost descoperiți pe marginea lacului Zarguzon din apropiere de Techirghiol. Animalele, 40 la număr erau ținute legate, prezentau semne evidente de bătaie și erau lăsate să moară de foame și de frig. 


Caii abandonați au fost recuperați

Update, ora 21:30. Caii abandonați au fost recuperați de echipele formate din angajați ai Primăriei Techirghiol și polițiști de la IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT

Potrivit Libertatea.ro, niciun veterinar nu a luat parte la operațiune. S-a deplasat, însă, la fața locului un reprezentant al unui ONG pentru protecția animalelor.


Știrea Inițială, ora 09:15. Situația a fost prezentată pe pagina de Facebook a Asociației Kola Kariola. Vă avertizăm că imaginile sunt foarte dure. Starea animalelor este una înfiorătoare.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt slabe, piele și os. Mai mult de atât, într-un șanț se vede chiar un cal mort, înghețat. Asociația precizează că video-ul este preluat de pe pagina rapperului Puya, care l-a postat și cu un text

Zeci de cai maltratați lângă Techirghiol

„Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută.

ADVERTISEMENT

În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor.

Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură”, a scris Puya.

ADVERTISEMENT

„Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze și să o rezolve statul român”, comentează Asociația Kola Kariola, care îndeamnă oamenii să facă sesizări către DSVSA Constanța și IPJ Constanța.

„Să vedem cum reușim să salvăm aceste suflete!”, se încheie apelul ONG-ului. Imaginile, cu puternic impact emoțional, pot fi vizionate AICI.

Vă readucem aminte că FANATIK a scris AICI despre situația cailor din gospodăriile oamenilor și cum aceștia au ajuns să fie vânduți în abatoarele din Italia de samsari români. Aceștia driblează orice regulă a Uniunii Europene și transportă animalele fără pașaport.

ADVERTISEMENT