News

Zeci de câini găsiți morți în saci, în munții Retezat. Cei mai mulți dintre ei erau pui

Cadavrele a 27 de câini au fost descoperite în munții Retezat, patrupedele fiind ucise și apoi abandonate într-o râpă.
21.05.2021 | 15:19
Zeci de caini gasiti morti in saci in muntii Retezat Cei mai multi dintre ei erau pui
ADVERTISEMENT

Câinii, printre care erau 19 pui, au fost găsiți în pungi de plastic aruncate în zona Câmpușel, în Parcul Național Retezat, informează Agerpres.

Informații despre uciderea mai multor câini și abandonarea cadavrelor acestora în zona din apropierea orașului Uricani au apărut inițial pe rețele de socializare.

ADVERTISEMENT

După apariția acestor indicii, s-au sesizat, joi, polițiștii de la Biroul Protecţia Animalelor Hunedoara. Ulterior, cazul a fost preluat de către Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, întrucât zona în care au fost găsite cadavrele se află în acest județ.

Experții DSVSA, cooptați în acheta privind câinii uciși

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat cu privire la faptul că la data de 20 mai, în zona Câmpușel din incinta Parcului Național Retezat, persoane necunoscute ar fi ucis un număr de 8 câini maturi și 19 pui de câine, pe care i-au abandonat în saci de material plastic pe marginea unei râpe. În urma sesizării, organele de poliție s-au deplasat la fața locului, unde au efectuat cercetarea locului faptei”, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, citat de Realitatea de Gorj.

ADVERTISEMENT

Deocamdată anchetatorii au stabilit că patrupedele au fost ucise și apoi abandonate, fiind exclusă posibilitatea morții naturale.

Cadavrele câinilor au fost duse la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj în vederea efectuării necropsiilor. De altfel, DSVSA Gorj a fost cooptată în anchetă pentru a-i ajuta pe oamenii legii să stabilească circumstanțele în care au fost ucise animalele și care sunt prezumtivii autori ai acestei fapte.

ADVERTISEMENT

De altfel, a fost deschis un dosar penal pentru uciderea cu intenție, fără drept, a animalelor.