News

Zeci de copii au fost internați la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală după o provocare pe TikTok. Ce înseamnă Superman Challenge

Pe TikTok s-a răspândit o nouă provocare periculoasă. Fenomenul Superman Challenge a luat amploare, iar zeci de copii au ajuns la spital cu fracturi
03.12.2024 | 12:26
Zeci de copii au fost internati la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala dupa o provocare pe TikTok Ce inseamna Superman Challenge
O nouă provocare periculoasă pe TikTok. Copiii au ajuns la spital cu fracturi grave. Sursa foto: Colaj foto / Captură video TikTok

Mai mult de 20 de copii au ajuns într-o singură zi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, cu răni grave precum fracturi și alte traumatisme, după ce au încercat o provocare periculoasă de pe TikTok, cunoscută sub numele de Superman Challenge. Doi dintre aceștia au necesitat intervenții chirurgicale de urgență.

Copii răniți după o provocare pe TikTok

Directorul unității medicale, dr. Alexandru Ulici, a făcut un apel public, atrăgând atenția asupra riscurilor serioase asociate cu această tendință virală.

El a subliniat importanța rolului părinților în a discuta cu copiii despre consecințele grave ale unor astfel de activități. „De vineri au început să apară pacienţi cu fracturi în urma unui aşa-zis challenge pe TikTok, se cheamă Superman Challenge.

Dacă iniţial fenomenul părea anodin, numărul de pacienţi a crescut progresiv astfel încât numai ieri în gardă am avut 20 de pacienţi cu fracturi şi traumatisme importante.

Dintre aceşti pacienţi, doi sunt astăzi pe program operator, având nevoie de intervenţie chirurgicală pentru fractură de humerus şi fractură de antebraţ. Tragem un semnal de alarmă pentru că pare a fi un fenomen îngrijorător, periculos pentru copii şi îşi pot produce accidentări severe şi îşi pot rata atât cursurile, cât şi vacanţa”, a declarat Alexandru Ulici pentru News.ro.

Ce înseamnă Superman Challenge

Provocarea implică imitarea unui zbor similar celui al supereroului Superman, copiii sărind cu mâna întinsă în față și lovindu-se puternic de podea, ceea ce duce la răni grave.

„Se aruncă cu mâna în faţă, spunând că sunt Superman şi ceilalţi îi lasă să cadă lovindu-se de alte obiecte, de podea”, a adăugat pentru sursa citată managerul de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Conform medicului, durata recuperării poate varia în funcție de severitatea fracturilor, de la câteva săptămâni la două luni sau mai mult. Managerul unităţii medicale a mai subliniat că părinţii „trebuie să le explice copiilor că nu este regulă să participe la astfel de provocări”.

În videoclipurile distribuite pe rețelele sociale, adolescenții sunt văzuți sărind cu brațul ridicat, așteptând să fie prinși de prieteni. În schimb, aceștia sunt lăsați să cadă pe sol, rezultatul fiind numeroase leziuni și spitalizări.