News

Zeci de copii au murit la Spitalul Marie Curie, în ultimii doi ani, din cauza lipsei de resurse: „Nu i-am tratat deloc”

Medicul Cătălin Cîrstoveanu a explicat că zeci de copii au murit la Spitalul Marie Curie, în ultimii doi ani, din cauza lipsei de resurse: „Nu i-am tratat deloc"
03.06.2021 | 15:16
Zeci de copii au murit la Spitalul Marie Curie in ultimii doi ani din cauza lipsei de resurse Nu iam tratat deloc
ADVERTISEMENT

Cătălin Cîrstoveanu își dedică cariera salvării copiilor cu maflormații grave. Medicul este seful Secției de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie.

Acesta a ridicat un semnat de alarmă cu privire la numărul micuților care au murit din cauza lipsei de îngrijire. Doctorul a precizat că spitalul are nevoie urgentă de extinderea secției de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Zeci de copii au murit la Spitalul Marie Curie, în ultimii doi ani, din cauza lipsei de resurse: „Nu i-am tratat deloc”

Cătălin Cîrstoveanu a precizat că foarte mulți copii au murit pentru că nu au avut șansa că fie tratați: „în doi ani, am pierdut 41 de copii care așteptau să fie preluați. Nu am avut resurse. Din lipsă de logistică, i-am pierdut!”

„Avem nevoie de 5 milioane de Euro pentru ca, în fiecare an, 500 de nou-născuți cu probleme grave să fie îngrijiți și salvați la Marie Curie. De când am început să monitorizăm informatic ocuparea secției, am scos la lumina cifre dramatice: zeci de nou-născuți care au murit nu pentru că i-am tratat prost, ci pentru că nu i-am tratat deloc”, a explicat specialistul la emisiunea „Între Prieteni”, la Metropola TV.

ADVERTISEMENT

„România are nevoie de 100 de paturi de terapie intensivă pentru a opri acest coșmar. 20 dintre ele vor fi create de noi, cu ajutorul fiecăruia dintre voi, la Marie Curie,” a adăugat.

Secția de Terapie Intensivă Nou-născuți de la Marie Curie este cea mai modernă secție de terapie intensivă pentru nou-născuți din Sud-Estul Europei. Sute de bebeluși din toată țara sunt îngrijiți aici.

ADVERTISEMENT

Cele 27 de paturi nu sunt sufieciente, iar medicul face eforturi pentru a mări numărul acestora: „construim un corp de spital cu 20 de paturi, dedicate în mod special chirurgiei neonatale: cardiochirurgie, chirurgie generală, neurochirurgie, ORL, oftalmologie, ortopedie.”

Dr. Cătălin Cîrstoveanu: „Atunci când moare un copil, pierdem un potențial plătitor de taxe”

Dr. Cătălin Cîrstoveanu a încercat să le atragă și atenția guvernanților. El a declarat că vrea să vorbească pe limba lor:

ADVERTISEMENT

„Atunci când moare un copil, pierdem un potențial plătitor de taxe. România pierde 300.000 de euro! Este dur, dar aleg să vorbesc astfel pentru a fi pe înțelesul celor care ne conduc. Ei gândesc în cifre!”, a afirmat, sec, specialistul.

Medicul a cerut sprijinul oamenilor: „oricine poate ajuta. Un SMS la 8844 cu textul „BINE”, înseamnă o donație de 2 euro!”

„Puțin câte puțin, împreună, reușim să strângem cele 5 milioane de euro care ne ajută să extindem secția de ATI unde 500 de nou-născuți cu probleme grave vor fi îngrijiți și salvați la Marie Curie!”, a conchis acesta.

ADVERTISEMENT