News

Zeci de credincioși au leșinat în timp ce priveau din mulțime cum Patriarhul Daniel sfințește biserica din Bucov

Sfințirea bisericii Bucov (județul Prahova) a stârnit luni un interes uriaș din partea credincioșilor. Zeci de oameni au leșinat în timp ce se îmbulzeau pentru a vedea cum Patriarhul Daniel sfințește lăcașul de cult.
13.06.2022 | 23:40
Zeci de credinciosi au lesinat in timp ce priveau din multime cum Patriarhul Daniel sfinteste biserica din Bucov
Sfințirea bisericii Bucov din comuna cu același nume (județul Prahova) a stârnit interesul credincioșilor. Foto: basilica.ro
ADVERTISEMENT

În fața bisericii din comuna Bucov a fost nevoia de intervenția jandarmilor pentru a păstra ordinea. Chiar și așa, au fost zeci de credincioși care au leșinat din cauza aglomerației în care au fost prinși.

Zeci de credincioși au rămas fără aer

Astfel, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pe lângă prezența Patriarhului Daniel, credincioșii din localitate și împrejurimi au mai avut o miză. Enoriaşii au putut intra şi în altar.

ADVERTISEMENT

Pentru acest eveniment au venit și credinicioși din țară. Conform Antena 3, oamenii s-au strâns în fața bisericii încă de la primele ore ale dimineții. Sărbătoarea Sfintei Treimi a fost celebrată în a doua zi de Rusalii. Patriarhul Daniel a sfințit lăcașul de cult chiar în Lunea Sfântului Duh.

Credincioșii au venit de la primele ore pentru a participa la acest eveniment important la care este anunţată şi prezenţa preafericitul părinte patriarh Daniel.

ADVERTISEMENT

Liderul BOR a fost asistat de Preasfințitul Timotei Prahoveanul. Actuala biserică a fost construită pe locul unei biserici cu hramul Sfânta Treime, ridicată în anul 1617 și distrusă de un bombardament în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Darurile Patriarhului Daniel

Piatra de temelie a noii biserici parohiale, cu hramurile „Sfânta Treime” şi „Adormirea Maicii Domnului” a fost oficiată în 2006 de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie era Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Slujba de binecuvântare cu agheasmă a fost oficiată în 2012 de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, la acea vreme Episcop-vicar patriarhal.

După anul 2013, biserica a fost pictată în frescă de Constantin și Petronia Dumitrescu Gheorghe. Tot atunci a fost dotată cu o nouă catapeteasmă și mobilier bisericesc, iar în curte au fost realizate mai multe lucrări, printre care și construirea unui monument al eroilor.

ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel a oferit pentru biserică o cruce de binecuvântare, un kilogram de tămâie din Oman și mai multe volume tipărite la Editurile Patriarhiei Române.

 

ADVERTISEMENT