News

Zeci de foi matricole, falsificate de directorul unui liceu din Dâmbovița. Percheziții de amploare în opt localități

27.04.2021 | 15:21
Zeci de foi matricole falsificate de directorul unui liceu din Dambovita Perchezitii de amploare in opt localitati
ADVERTISEMENT

Zeci de foi matricole ar fi fost falsificate de directorul unui liceu din Dâmbovița. Oamenii legii fac percheziții de amploare, în opt localități.

În Capitală şi în localităţile Titu, Poiana, Sălcioara, Corbii Mari, Petreşti, Cobia şi Ciocăneşti sunt efectuate de polițiștii dâmbovițeni, marți, 20 de percheziții domiciliare. Autoritățile vor pune în aplicare mandate de aducere pentru mai multe persoane.

ADVERTISEMENT

Persoanele vizate vor fi conduse la sediile unității de poliție pentru a fi audiate. Principalul suspect în acest caz este directorul unei unități de învățământ.

Zeci de foi matricole, falsificate de directorul unui liceu din Dâmbovița. Percheziții de amploare în opt localități

Potrivit anchetatorilor, din cercetările efectuate până în momentul de față, a reieşit faptul că directorul unei unităţi de învăţământ din oraşul Titu ar fi falsificat, ar fi ajutat la falsificarea şi ar fi folosit 24 de foi matricole. Faptele s-au petrecut în perioada 2012-2021.

ADVERTISEMENT

Respectivele foi matricole aparţineanu unor persoane din judeţele Dâmboviţa, Argeş şi din Capitală. Documentele atestau, în mod nereal, că oamenii ar fi urmat cursurile unor unităţi de învăţământ.

De asemenea, în baza respectivelor, ar fi fost depuse cereri pentru aceste persoane în vederea continuării studiilor la o altă instituție de învăţământ.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.  Anchetatorii vor continua investigațiile, sub coordonarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a suspecților.

Diplome de studii și atestate profesionale, vândute la negru

La începutul lunii trecute, oamenii legii au descins în 34 de județe din țară și din Capitală. Peste 200 de percheziții domiciliare efectuate la o grupare bănuită că a falsificat diplome de studii și certificate de calificare profesională. Ulterior, documentele ar fi fost vândute.

ADVERTISEMENT

Ancheta a avut loc într-un dosar penal constituit de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În cadrul acestuia, s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infecțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale. În urma acestora, oamenii legii au descoperit 346 de înscrisuri.

ADVERTISEMENT
Tags: