News

Mai multe case dintr-un sat din Mehedinți făcute scrum într-un incendiu. Zeci de pompieri au intervenit

Mai multe gospodării din localitatea Scăpău au ars într-un incendiu devastator.
09.08.2021 | 21:44
Mai multe case dintrun sat din Mehedinti facute scrum intrun incendiu Zeci de pompieri au intervenit
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a avut loc luni după amiază în localitatea Scăpău, județul Mehedinți. Mai multe case s-au făcut scrum rapid.

Potrivit pompierilor flăcările au pornit de la vegetația extrem de uscată. Apoi s-au extins la mai multe case.

ADVERTISEMENT

45 de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul, unii fiind chemați chiar din zilele libere.

Zeci de gospodării dintr-un sat din Mehedinți făcute scrum într-un incendiu

Pompierii au intervenit cu șase autospeciale cu apă și spumă în localitatea Scăpău, comuna Devesel, județul Mehedinți pentru a localiza și a stinge incendiul de vegetație uscată. Acesta a fost extrem de violent și s-a extins la mai multe gospodării. Toți pompierii din zonă au fost chemați, inclusiv cei care erau în zilele libere.

“Peste 45 de pompieri intervin cu 6 autospeciale cu apă și spumă pe raza localității Scăpau, comuna Devesel, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, care se manifesta violent și s-a extins la mai multe gospodării”, transmite ISU Mehedinți.

ADVERTISEMENT

Au fost solicitate și două autospeciale de la ISU Dolj.

Se pare că 15 gospodării ar fi fost făcute scrum în acest incendiu. Oamenii și-au părăsit locuințele, după ce și-au scos animalele din grajduri.

Un alt incendiu a avut loc în urmă cu câteva zile în Mehedinți

Un alt incendiu a avut loc pe 5 august în județul Mehedinți, în satul Halânga, la un depozit ecologic. După ce a izbucnit pe câmp un incendiu de vegetație acesta s-a extins și la depozitul aflat în apropiere.  La fața locului au intervenit trei autospeciale și mai multe utilaje care aparțineau proprietarului depozitului. Nu s-au înregistrat victime umane, dar degajările de fum au fost semnificative.

ADVERTISEMENT

În luna iulie tot în județul Mehedinți a avut loc un incendiu care a afectat o suprafață de 10 hectare de vegetație în Parcul Național Porțile de Fier.

Cauza acestuia a fost determinată de trăsnet.

“Efectivele au fost suplimentate gradual, în prezent la fața locului acționând 17 pompieri din cadrul detașamentelor Drobeta Turnu Severin și Orșova, dar și lucrători ai Ocolului Silvic Orșova.

ADVERTISEMENT

În sprijin a fost solicitat și un elicopter care efectuează recunoaștere aeriană pentru evaluarea situației”, a fost comunicatul celor de la ISU Mehedinți.

ADVERTISEMENT
Tags: