ADVERTISEMENT
Hotnews

Zeci de imigranţi s-au înecat în Mediterana în timp ce încercau să ajungă în sudul Italiei

Zeci de imigranţi s-au înecat în largul coastelor sudice ale Italiei în timp ce încercau să treacă Mediterana cu o ambarcaţiune, a anunţat marţi organizaţia umanitară internaţională...
Autor: Ionuţ Cataramă | 05.05.2015 | 17:22
Zeci de imigranţi s-au înecat în Mediterana în timp ce încercau să ajungă în sudul Italiei

Zeci de imigranţi s-au înecat în largul coastelor sudice ale Italiei în timp ce încercau să treacă Mediterana cu o ambarcaţiune, a anunţat marţi organizaţia umanitară internaţională ‘Salvaţi copiii’, relatează DPA şi AFP. ”Supravieţuitorii ne-au spus că circa 40 de migranţi au căzut în apă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Giovanna Di Benedetto. Circa două sute de imigranţi care au supravieţuit accidentului au ajuns în oraşul Catania, din estul Siciliei.

ADVERTISEMENT

Circumstanţele producerii acestui accident nu sunt deocamdată cunoscute.

O navă militară malteză de mici dimensiuni şi un vas militar italian au debarcat marţi dimineaţa mai mult de 1.000 de imigranţi în porturile italiene Pozzallo, în Sicilia, şi Salerno de lângă Napoli.

Aproximativ 500 de imigranţi, aflaţi la bordul unei nave italiene, sunt aşteptaţi la Palermo. În prezent, mai mult de 80.000 de imigranţi, dintre care 14.000 de minori, sunt găzduiţi de structuri italiene.

ADVERTISEMENT

Italia i-a cerut luni Uniunii Europene să ia ‘măsuri semnificative’ în faţa fluxului neîntrerupt de imigranţi prin Marea Mediterană, după ce aproximativ 6.000 dintre ei au fost salvaţi într-un singur weekend.

Pentru prima dată, nava de patrulare franceză Commandant Birot, trimisă în cursul săptămânii trecute pentru a consolida dispozitivul european din Mediterana, a participat sâmbătă la operaţiunile de salvare a imigranţilor din Mediterana, salvând 219 persoane aflate în trei ambarcaţiuni în dificultate.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.agerpres.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!