Alegeri 2024

Zeci de locomotive și vagoane vor fi modernizate prin fonduri PNRR. Sorin Grindeanu: ”Sunt dovada că se pot face schimbări”

În acest an, România va avea primul tren modernizat prin fonduri PNRR. Tot prin PNRR urmează să fie reabilitate zeci de locomotive și vagoane.
04.06.2024 | 21:18
Zeci de locomotive si vagoane vor fi modernizate prin fonduri PNRR Sorin Grindeanu Sunt dovada ca se pot face schimbari
Zeci de locomotive și vagoane vor fi modernizate prin fonduri PNRR Sursa foto: Facebook- Sorin Grindeanu/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor a mers, marți, la Gara de Nord, unde a participat la prezentarea a cinci vagoane și a două locomotive modernizate de CFR Călători din fondurile proprii.

”Sunt dovada că se pot face schimbări”

La finalul vizitei, Sorin Grindeanu a anunțat că România va avea, în acest an, primul tren modernizat prin fonduri PNRR.

ADVERTISEMENT

„Ele sunt dovada că se pot face schimbări, atunci când se dorește și există perseverență! Cele cinci vagoane fac parte dintr-un lot de șase vagoane de călători clasa a II-a, modernizate în conformitate cu standardele UE, la SC Atelierele CFR Grivița, prin programul investițional derulat în regim propriu de companie.

Acestea vor fi introduse în compunerea trenurilor de călători în trafic intern și internațional, contribuind astfel la creșterea capacității de preluare a cererii zilnice de trafic.

ADVERTISEMENT

Alături de cele șase vagoane nou modernizate, CFR Călători a finalizat și lucrările la două locomotive electrice”, a transmis Sorin Grindeanu, marți, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministrul Transporturilor a vorbit și despre cele șapte contracte pentru modernizarea a 75 de locomotive și 139 vagoane care vor fi finanțate prin PNRR.

ADVERTISEMENT

„Vreau să menționez aici și cele 7 contracte, finanțate prin PNRR, pentru modernizarea a 75 de locomotive și a 139 vagoane.

Toate cele 7 contracte (în valoare de aproximativ 900 de milioane de lei, fără TVA) au fost semnate anul trecut (2023), în luna decembrie, și sunt în derulare”, a mai spus Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT

Mai mult, șeful de la Transporturi a ținut să precizeze că, cel mai probabil, în luna octombrie a acestui an, va fi complet modernizat primul tren prin fonduri PNRR.

Potrivit ministrului, este vorba despre o locomotivă cu 12 vagoane care va îndeplini cele mai înalte standarde de calitate.

”Estimez că, încă de anul acesta (cel mai probabil în luna octombrie), va fi complet modernizat primul tren (o locomotivă si 12 vagoane), a conchis Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Dragostea plutește în aer pentru trei nativi. Taurii trebuie să se organizeze
Dragostea plutește în aer pentru trei nativi. Taurii trebuie să se organizeze
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României