News

Zeci de migranți, în pericol de moarte la Vama Nădlac. Oamenii erau ascunși într-un TIR, fără apă și aer condiționat

Au fost imagini dramatice, luni, la Vama Nădlac, acolo unde zeci de migranți s-au aflat la un pas de moarte. Oamenii erau ascunși într-un TIR, fără aer și aer condiționat.
01.07.2024 | 14:41
Zeci de migranti in pericol de moarte la Vama Nadlac Oamenii erau ascunsi intrun TIR fara apa si aer conditionat
Imagini cutremurătoare în Arad: zeci de migranți, mulți deshidratați, găsiți într-un camion. Sursa foto: aradon.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Imagini greu de privit surprinse luni, la orele dimineții, în județul Arad, la Vama Nădlac, unde zeci de migranți au fost depistați într-un TIR. Oamenii au petrecut acolo ore întregi, fără apă și aer condiționat.

Imagini cutremurătoare la Vama Nădlac: zeci de migranți, mulți deshidratați, găsiți într-un camion

Luni, 1 iulie, în jurul orei 8.30, șoferul unui autocamion în care se aflau 24 de migranți a sunat la 112 pentru a solicita asistență medicală, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a cerut ajutor de specialitate din cauza faptului că mai mulți dintre migranții transportați au început să se simtă rău. Oamenii se aflau închiși, fără aer condiționat și fără lichide.

În scurt timp, la vamă au ajuns două ambulanțe SMURD și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. Printre zecile de persoane, câteva erau în stare mai gravă. E vorba de trei bărbați și o femeie. Ei sufereau de deshidratare și hipoglicemie.

ADVERTISEMENT

Ulterior, după evaluarea stării acestora de către personalul medical, două victime au fost transportate la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean Arad pentru investigații suplimentare.

După orele prânzului, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad a venit cu precizări în legătură cu acest caz grav. Pe hârtie, în autocamion ar fi trebuit să fie mobilă.

ADVERTISEMENT

În realitate, în TIR erau 24 de oameni. Vehiculul circula pe ruta Turcia – Belgia. ”La controlul specific, au fost descoperite, în compartimentul destinat transportului de marfă, 24 de persoane.

Întrucât unele dintre persoane prezentau semne de deshidratare, colegii de la ISU care sunt prezenți în punctul de frontieră pe perioada sezonului estival, le-au evaluat la fața locului. Având în vedere numărul mare de persoane descoperite ascunse, a venit în sprijin și o autospecială SMURD, pentru a oferi asistență în caz de nevoie.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cetățenii străini a fost transportat la spitalul din Arad, stabil, conștient, cooperant. Restul persoanelor au fost stabilizate și se află în afara oricărui pericol. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun”, anunță autoritățile, conform Aradon.

ADVERTISEMENT