Fotbal international

Zeci de mii de algerieni au celebrat alături de jucătorii naționalei câștigarea Cupei Africii după 29 de ani! Foto și video

20.07.2019 | 21:20
Zeci de mii de algerieni au celebrat alaturi de jucatorii nationalei castigarea Cupei Africii dupa 29 de ani Foto si video
ADVERTISEMENT

Echipa națională de fotbal a Algeriei a revenit în țară după triumful de la Cupa Africii pe Națiuni, iar aproximativ 100 de mii de oameni și-au așteptat idolii pentru a celebra împreună acest triumf istoric, primul după o așteptare de 29 de ani. 

Zeci de mii de algerieni au celebrat alături de jucătorii naționalei

Algerienii câștigaseră ultima dată Cupa Africii în 1990, atunci când, de altfel, au și găzduit competiția. Nu mulți ar fi pariat pe Algeria la startul acestei ediții, mai ales că turneul s-a disputat acasă la Salah, cel mai bun jucător african la ora actuală. În plus, Algeria s-a duelat în marea finală cu Senegal, o națională înțesată de vedete, cu Sadio Mane în frunte.

ADVERTISEMENT

Baghdad Bounedjah a fost eroul Algeriei din finala Cupei Africii. Golul său a adus cel de-al doilea titlu din istorie la nivelul continentului negru pentru Algeria. Mai interesant este că golul din minutul 2 a reprezentat totodată și singurul șut spre poartă expediat de algerieni pe toată durata celor 90 de minute.

 

Nu doar în Algeria fanii au celebrat la intensitate maximă succesul favoriților. A fost o adevărată nebunie și pe străzile din Paris și Marseille, orașe din Franța recunoscute pentru numărul mare de algerieni care locuiesc acolo.

ADVERTISEMENT

Algeria are în palmares patru prezențe la Cupa Mondială de fotbal, însă la precedenta ediție nu a reușit să se califice. Cel mai important rezultat a fost înregistrat în 2014, când algerienii au ajuns în optimi, terminând grupa peste Rusia și Coreea de Sud. Algerienii s-au descurcat onorabil și în optimi, când Germania a reușit să-i învingă abia după expirarea timpului regulamentar de joc, în prelungiri.

Cele mai bune citate de pe internet.

În lotul Algeriei regăsim o mulțime de jucători care evoluează în Europa, precum Ghezzal (Leicester), Bentaleb (Schalke), Mahrez (Manchester City), Feghouli (Galatasaray), Ounas (Napoli) sau Brahimi (FC Porto).

ADVERTISEMENT

Algeria a jucat de cinci ori cu România de-a lungul istoriei, pierzând o singură dată.