News

Zeci de mii de certificate COVID-19 false, descoperite în Franța

Zeci de mii de certificate COVID-19 false au fost descoperite în Franța. Sute de persoane au fost reținute. Din ce în ce mai multe țări se confruntă cu această problemă
17.12.2021 | 14:03
Zeci de mii de certificate COVID19 false descoperite in Franta
ADVERTISEMENT

Zeci de mii de certificate COVID-19 false au fost descoperite în Franța. Oamenii legii au declanșat sute de anchete și au reținut sute de persoane. Cazul nu este unul singular. Din ce în ce mai multe țări se confruntă cu această problemă.

Zeci de mii de certificate COVID-19 false, descoperite în Franța

110.000 de certificate COVID-19 false au fost descoperite în Franța, iar sute de persoane au fost reținute, după ce oamenii legii au declanșat 400 de anchete.

ADVERTISEMENT

Autoritățile franceze au deschis investigații asupra rețelelor care furnizează permise de sănătate false pentru COVID-19, a declarat ministrul de interne al Franței, Gerald Darmanin, în condițiile în care spitalizările cauzate de infectarea cu coronavirus au crescut brusc în toată țara.

Acesta a mai precizat că au fost identificate câteva mii de permise de sănătate false COVID-19 utilizate în Franța. Potrivit ministrului, au fost descoperite fapte de comercializare a actelor false, iar unele dintre ele ar avea legătură chiar și cu cei care lucrează în domeniul sănătății.

ADVERTISEMENT

Gerald Darmanin a explicat că, în cele mai multe cazuri, documentele sunt falsificate cu ajutorul medicilor și asistentelor. Din acest motiv, identificarea certificatelor false poate fi destul de dificilă.

În Franța, utilizarea unui certificat COVID fals are consecințe grave. Unii au fost deja condamnați la închisoare cu suspendare și uneori la închisoare, ministrul subliniind faptul că pedeapsa poate ajunge chiar și până la cinci ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Certificatele COVID-19 false, din ce în ce mai dese

Zeci de mii de certificate COVID-19 false au fost descoperite în Franța.

Este și cazul unei femei infectate cu SARS-CoV-2, care a murit într-un spital regional din Paris, după ce a arătat un certificat de vaccin fals. Toată presa franceză a vuit în ultimele zile cu privire la această situație. Șeful spitalului de terapie intensivă a declarat că, dacă ar fi știut că femeia nu era de fapt vaccinată, i-ar fi dat imediat tratament cu anticorpi.

Franța nu este însă singura țară unde sunt comercializate certificate false, această tehnică răspândindu-se din ce în ce mai mult pe tot globul.

ADVERTISEMENT

În Statele Unite ale Americii, de exemplu, au fost descoperite la începutul lunii astfel de situații. Trei jucători de fotbal american au fost suspendați după ce au fost prinşi cu certificate false de vaccinare.

De asemenea, la sfârșitul lunii noiembrie, au avut loc percheziții în Italia, unde autoritățile au descoperit o grupare care promitea certificate Covid false pe Telegram.

ADVERTISEMENT
Tags: