News

Zeci de mii de chinezi s-au călcat în picioare în zonele turistice după ridicarea carantinei! Experţii avertizează: “E prea devreme!” Video

06.04.2020 | 18:39
Zeci de mii de chinezi sau calcat in picioare in zonele turistice dupa ridicarea carantinei Expertii avertizeaza E prea devreme Video
ADVERTISEMENT

Chinezii au profitat de ridicarea carantinei şi au ieşit în aer liber în cele trei zile de sărbătoare date cu ocazia festivalului Qingming. Peste 20.000 de oameni s-au înghesuit pe potecile muntelui Huangshun, obiectivul fiind închis de autorităţi.

Zeci de mii de chinezi s-au călcat în picioare în zonele turistice după ridicarea carantinei!

Experţii au avertizat că este prea devreme pentru adunări mari de oameni, iar riscul unui nou val este foarte mare. În fotografiile de la staţiunea de munte din Huanshun, din provincia Anhui, se pot vedea mii de oameni aglomeraţi în spaţii mici, mulţi încă purtând măşti.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

După mai multe luni de resticţii de călătorie şi măsuri de carantină, oamenii se pun în situaţii riscante, în condiţiile în care un potenţial nou val de infectare ameninţă China, mai ales dacă oamenii se înghesuie în mari aglomerări.

Staţiunea a fost atât de aglomerată încât autorităţile au decis să închidă staţiunea pentru noi vizitatori, în condiţiile în care parcul atinsese deja limita zilnică de 20.000 de persoane. Asta în timp ce staţiunea Bund din Shanghai a fost din nou plină de clienţi şi turişti.

ADVERTISEMENT

Restaurantele din Shanghai care s-au redeschis nu au mai putut face faţă publicului

Multe dintre restaurantele din oraş care au fost închise până în urmă cu câteva zile acum nu mai au suficiente locuri şi personal care să facă faţă clienţilor care vin în valuri. Nici în capitala Beijing lucrurile nu sunt mai calme.

Revenirea la normalitate a venit după trei luni după ce coronavirusul a fost detectat în Wuhan. De atunci, aproape toată China a fost închisă pentru a limita răspândirea virusului care a ajuns să fie contractat de peste 1,3 milioane de oameni din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Guvernul chinez a relaxat semnificativ restricţiile, însă experţii din domeniul Sănătăţii îndeamnă publicul să rămână vigilent şi să nu îşi asume riscuri, mai ales că ei spun că epidemia este departe de a fi la final, chiar şi în China.

Partidul Comunist Chinez a lansat un avertisment dur!

Partidul Comunist Chinez a lansat un avertisment dur la adresa oamenilor din ţară după ce pozele de la Huangshan au devenit virale pe reţelele de socializare. Autorităţile au anunţat că vor fi consecinţe dezastruoase dacă există purtători asimptomatici în aceste adunări publice.

ADVERTISEMENT

Staţiunea Huangshan a anunţat că se va închide din nou după “marea” de turişti care au luat cu asalt obiectivul turistic imediat după ce restricţiile au fost ridicate.

 

ADVERTISEMENT