News

Zeci de mii de dosare, aruncate de fosta administraţie a Primăriei Constanţa: “Aveau legătură cu terenuri”

11.03.2021 | 12:05
Zeci de mii de dosare aruncate de fosta administratie a Primariei Constanta Aveau legatura cu terenuri
ADVERTISEMENT

Vergil Chiţac a făcut acuzații grave despre fosta administrație din Constanța. Primarul a precizat că au fost aruncate aproape 120000 de dosare, iar cele mai multe dintre ele provin de la Direcția Patrimoniu și Cadastru.

”Oare a încercat cineva să șteargă urmele celor 20 de ani de administrație roșie?”, scrie Chițac pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Documentele au fost găsite întâmplător de consilierii locali Mihai Ochiuleț și Teodor Popa. Este vorba de peste 119.909 dosare, 1049 bibliorafturi, 1016 volume, 65 pachete și 124 cutii ce urmau să fie topite, se arată în mesajul postat pe Facebook de primarul din Constanța.

Primarul Constanței: ”Oare a încercat cineva să șteargă urmele celor 20 de ani de administrație roșie?”

vergil chițac pnl dosar clasat
Foto: hepta.ro

”Cea mai mare parte din documente proveneau de la Direcția Patrimoniu și Cadastru din cadrul primăriei. Ați ghicit, aveau legătură cu terenuri…

ADVERTISEMENT

Din 823 bibliorafturi provenite de la această direcție, cu privire la 746 s-au dispus măsuri de reintroducere în fondul arhivistic activ.

Altfel spus, aceste documente nu îndeplineau condițiile legale de casare, unele dintre ele trebuind chiar să fie păstrate permanent”, afirmă primarul Constanței.

ADVERTISEMENT

Vergil Chițac a prezentat în postarea de pe Facebook și ceea ce scrie ”în raportul referitor la situația documentelor Primăriei aruncate într-un depozit al companiei de transport de către fosta administrație”

“Având in vedere importanta și implicațiile ce decurg din documentele elaborate de Direcția patrimoniu și cadastru, această lipsă de control și evidență a actelor emise, coroborat cu perioadele scurte de păstrare, pot prejudicia grav interesele UAT Constanța prin distrugerea unor informații cu privire la dreptul de folosință, dreptul de administrare sau chiar dreptul de deplina proprietate asupra bunurilor aflate în domeniul public și privat al UAT Constanța.”

ADVERTISEMENT

După 15 ani cu Radu Mazăre, Constanța s-a trezit tot cu un primar de la PSD în perioada 2015-2020. Decebal Făgădău a fost ales la alegerile locale din 2015.

ADVERTISEMENT
Tags: