Se oferă gratuit zeci de mii de pliculețe de semințe de legume. Cum poți intra în posesia lor? Acestea sunt în primul rând românești, iar surpriza este și faptul că au gustul de altădată.
Banca de Gene de la Buzău oferă gratuit zeci de mii de pliculețe de semințe de legume. Este vorba despre 34.000 de astfel de pliculețe. Vorbim despre o campanie de donare care a fost demarată încă de la începutul anului.
Banca de Resurse Genetice Vegetale – Buzău (BRGV) anunță că acum, campania de donare s-a încheiat, iar în total, în cadrul inițiativei, au fost donate nu mai puțin de 1.150 de kituri, fiecare conținând 30 de soiuri și varietăți.
Și totuși ce pliculețe de semințe de legume au fost oferite gratuit? Un pachet de semințe pus la dispoziție conține o gamă variată de specii. Printre acestea se numărau atât tomatele, cât și ardeii gogoși, dar și multe altele.
Iar specialiștii au primit solicitări din toate colțurile lumii. Se pare că nu puțini au fost cei care și-au dorit să se bucure de numeroasele semințe oferite gratuit, a anunțat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).
”Banca de Resurse Genetice Vegetale – Buzău a încheiat campanie de donare de semințe, demarată la începutul acestui an! În cadrul acestei inițiative a fost distribuit un număr impresionant de 1.150 de kit-uri, fiecare compus dintr-o selecție specială de 30 de soiuri și varietăți conservate cu grijă de către instituție.
Cu o distribuție totală de pliculețe de semințe care a depășit cifra de 34.500, Banca de gene de la Buzău a avut privilegiul de a împărtăși bogăția de resurse cu pasionații de grădinărit din întreaga țară.
Specialiștii au primi solicitări din toate colțurile țării, permițându-le să evalueze pe parcusul anului agricol în curs comportamentul acestor creații biologice într-o varietate de condiții pedo-climatice întâlnite în diversele regiuni ale țării noastre”, arată sursa citată.
Au existat însă diferite pliculețe de semințe de legume oferite gratuit. Acestea conțineau de la gogoșari până la varză, ceapă, ridichii, dar și salată iute sau castravete amar.
Totodată, cei care le-au luat s-au mai bucurat de pepene de iarnă, țelină, leuștean, cimbru, chimen, dar și spanac urcător. Printre speciile disponibile s-au mai numărat și anghinare, salvie, kiwano, dar și castraveți.