News

Zeci de morți în Brazilia. Schimb de focuri între Poliție și traficanți de droguri din Rio de Janeiro. Video

06.05.2021 | 20:41
Zeci de morti in Brazilia Schimb de focuri intre Politie si traficanti de droguri din Rio de Janeiro Video
ADVERTISEMENT

Brazilia, al treilea cel mai lovit stat al lumii din pandemie, se confruntă cu alte probleme interne. Zeci de morți au fost raportați în Rio de Janeiro, după schimburi de focuri între Poliție și traficanți de droguri din favele.

În urma confruntărilor din această săptămână, cel puţin 25 de persoane au murit, iar altele au fost rănite. Printre morți se numără și un agent de Poliție.

ADVERTISEMENT

Schimbul de focuri a avut loc în timpul unei operațiuni a forțelor din Poliție într-o favela din zona Jacarezinho din oraș. Oamenii legii au inițiat operațiunea după ce au primit rapoarte că traficanții de droguri recrutează copii pentru banda lor infracțională.

Schimb de focuri între Poliție și traficanți de droguri din Rio de Janeiro soldat cu zeci de morți

Sângeroasele confruntări din Brazilia au avut loc joi dimineaţă în zona Jacarezinho, situată în partea de nord a oraşului Rio de Janeiro. Agenţi de poliţie au fost implicaţi în schimburi de focuri cu indivizi suspectaţi de trafic de droguri, informează Yahoo News.

ADVERTISEMENT

Bilanțul provizoriu al victimelor anunță 25 de morți. Printre aceștia se numără și un om al legii. Poliția din orașul brazilian a confirmat moartea unuia dintre ofițerii lor, inspectorul Andre Leonardo de Mello Frias.

Cu extrem de regret, Secretariatul Poliției Civile informează dispariția inspectorului de poliție Andre Leonardo de Mello Frias, joia aceasta (06/05), în timpul operațiunii de combatere a crimei organizate în comunitatea Jacarezinho, nordul orașului Rio”, se arată într-o postare pe Facebook a Poliției braziliene.

ADVERTISEMENT

Imagini terifiante apărute în online după confruntările sângeroase de la Rio de Janeiro

Între timp, în mediul online au început să curgă imagini de-a dreptul cutremurătoare care arată ce a urmat confruntărilor dintre Poliție și bandele de traficanți de droguri.

Locuitorii din zona Jacarezinho au împărtăși pe rețelele de socializare momentele dramatice pe care le-au trăit fără voia lor.

ADVERTISEMENT

Un rezident a postat o fotografie a podelei sale acoperite de sânge și a spus că două persoane au murit în casa lui, în timp ce poliția îi urmărea pe criminali. Bărbatul, care nu a vrut să-și dea numele, a spus că va încerca să se mute din zonă cât mai curând posibil.


”Încercăm să vindem casa cât mai repede posibil, nu putem continua să locuim aici”, a spus el. Alți rezidenți au declarat că ofițerii le-au confiscat telefoanele, acuzându-i că i-au avertizat pe membrii bandelor cu privire la raid.

Rio de Janeiro este unul dintre cele mai periculoase state ale Braziliei, unde zone întinse sunt sub controlul infractorilor, multe dintre ele legate de bande puternice de trafic de droguri.

Forțele de securitate din Brazilia au fost adesea acuzate de utilizarea excesivă a forței împotriva populației civile în timpul operațiunilor anti-criminalitate din marile orașe.

O hotărâre judecătorească din iunie anul trecut a restricționat acțiunea poliției în cartierele sărace din Rio în timpul pandemiei, cu excepția cazului în care a fost considerată esențială.

ADVERTISEMENT
Tags: