ADVERTISEMENT
News

Zeci de morți în conflictul din Siria! Ultimele 48 de ore au fost pline de sânge

Autor: Alexandru Năstase | 05.07.2020 | 10:15
Zeci de morți în conflictul din Siria! Ultimele 48 de ore au fost pline de sânge
Siria, zeci de morți în ultimele două zile. Sursa foto - hepta.ro

Zeci de morți în conflictul din Siria acolo unde forțele regimului şi luptătorii organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) au dus lupta la extrem.

ADVERTISEMENT

Astfel, în ultimele 48 de ore au fost uciși aproape cincizeci de oameni în regiunea deşertică din centrul Siriei, o regiune a terorii.

De altfel, în provincia Homs din centrul ţării, luptele şi atacurile aeriene ale aviaţiei ruse, care intervin în sprijinul forţelor regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, au dus la uciderea a 20 de luptători ai regimului şi a 31 de jihadişti

ADVERTISEMENT

Siria, zeci de morți în ultimele două zile

„Lupta a început în noaptea de joi spre vineri cu un atac jihadist asupra poziţiilor regimului” în apropierea oraşului Sukhna din deşertul situat în centrul Siriei.

Informațiile au fost furnizate furnizate de directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane. Vă readucem aminte că de la înfrângerea sa în Siria în martie 2019, SI întreprinde atacuri mortale constant.

ADVERTISEMENT

Face lucrul acesta cu precădere în vastul deşert ce se întinde din provincia centrală Homs până în Deir Ezzor, provincie din estul ţării.

Cu puțin timp în urmă, mai exact la jumătatea lunii mai, OSDH a acuzat SI că a executat 11 persoane în două zile, în principal militanţi ai regimului de la Damasc, pe un drum deşertic din estul ţării.

ADVERTISEMENT

Atacurile jihadiste din Siria vizează atât armata siriană cât şi pe aliaţii acesteia, precum şi forţele kurde, susţinute mult timp de Washington în lupta lor împotriva SI.

Vă readucem aminte că războiul din Siria a fost declanşat în 2011 după ce au fost reprimate protestele pro-democraţie de către autorităţile din Damasc.

ADVERTISEMENT

Peste 380.000 de persoane și-au pierdut viața în urma conflictului, unul extrem de sângeros și care a făcut ca sirienii să fugă care încotro în întreaga lume.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!