ADVERTISEMENT
News

Zeci de morți și răniți în Afganistan după un atac cu bombă asupra vicepreședintelui

Autor: Adrian Baciu | 10.09.2020 | 09:12
Zeci de morți și răniți în Afganistan după un atac cu bombă asupra vicepreședintelui
Atac cu bombă la Kabul asupra vicepreședintelui țării. Care este starea oficialului afgan. Sursa foto: nytimes.com

Un atac cu o bombă amplasată pe marginea unei șosele din Kabul l-a vizat pe vicepreședintele afgan Amrullah Saleh miercuri dimineață.

ADVERTISEMENT

Din fericire, oficialul de la Kabul a scăpat cu viață, însă atentatul a lăsat în urmă zeci de morți și răniți în rândul civililor.

Nu este prima oară când al doilea om ca importanță din statul afgan este vizat de o tentativă de asasinat. În 2019, biroul lui Saleh a fost vizat de o bombă, ucigând peste 20 de persoane.

ADVERTISEMENT

Atentat cu bombă asupra vicepreședintelui din Afganistan. Zeci de morți și răniți

A fost din nou carnagiu în Capitala Afganistanului, Kabul, acolo unde un atentat care l-a vizat pe vicepreședintele Amrullah Saleh s-a soldat cu zeci de victime. Un material explozibil amplasat pe marginea unui drum din Kabul l-a vizat pe vicepreşedintele afgan Amrullah Saleh, miercuri dimineaţă.

Din datele oficiale, acesta a scăpat nevătămat după atacul care a ucis cel puțin 10 persoane şi a rănit 16, inclusiv unele dintre gărzile sale de corp, potrivit purtătorului său de cuvânt.

ADVERTISEMENT

”Astăzi (n.r. miercuri, 9 septembrie), din nou inamicul Afganistanului a încercat să-i facă rău lui Saleh, dar nu au reuşit, iar Saleh a scăpat din atac fără să fie rănit”, a scris Razwan Murad, purtătorul de cuvânt al biroului lui Saleh, pe Facebook, potrivit BBC.

În ultimii ani, vicepreședintele afgan, fost șef al serviciilor de informații, a supraviețuit mai multor tentative de asasinat. Anul trecut, un atac sinucigaș cu bombă la biroul lui Saleh a ucis 20 de oameni din jurul acestuia și a rănit alți 50.

ADVERTISEMENT

Miercuri, Saleh a apărut public la scurt timp după atacul cu bombă, pe Facebook, și a spus că a suferit o arsură minoră la față și o rană la mână.

Care este poziția talibanilor acuzați că ar fi comis atentatul

Principali suspecți pentru acest atac, talibanii, neagă implicarea în eveniment. Ei spun că nu au nicio legătură cu atacul ce vine înainte de mult așteptatele negocieri de pace ce vor avea loc la Doha între guvernul Afganistanului și conducătorii lor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!