News

Zeci de muncitori din Sri Lanka, ce lucrau la o fabrică din Focșani, au fost depistați cu noul coronavirus

19.05.2020 | 10:51
Zeci de muncitori din Sri Lanka ce lucrau la o fabrica din Focsani au fost depistati cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Zeci de muncitori din Sri Lanka, ce lucrau la o fabrică din Focșani, au fost confirmați cu noul coronavirus, după ce în urmă cu o săptămână alți angajați străini au fost depistați cu infecția COVID-19.

Muncitori din Sri Lanka, depistați cu coronavirus la Focșani

Aproximativ 50 de muncitori din Sri Lanka, ce lucrau la o fabrică de confecții din Focșani, au fost confirmați cu noul coronavirus, informează News.ro.

ADVERTISEMENT

Testele au fost făcute după ce, în urmă cu o săptămână, 21 de angajați străini, de la aceeași fabrică, au fost și ei depistați cu infecția COVID-19.

Atunci, medicii epidemiologi au extins testările și au prelevat probele a altor 22 de angajați din Sri Lanka, ce locuiau în chirie în Focșani.

ADVERTISEMENT

În total, au fost testați 129 de angajați srilankezi, iar rezultatele au fost negative pentru 84 dintre ei, două incerte, în timp ce 43 de persoane au fost confirmate cu noul agent patogen.

Unde au fost repartizați angajații străini

Întrucât doi muncitori sufereau și de alte afecțiuni, autoritățile au decis internarea lor la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani.

ADVERTISEMENT

Alte 19 persoane se află în acest moment la centrul amenajat la Gălăciuc, iar în cazul celorlalte 22 urmează a se lua o decizie despre ce se va întâmpla mai departe.

Autoritățile sanitare din Focșani au luat decizia de a testa angajații străini după ce au fost confirmate inițial 7 persoane cu infecția COVID-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, în cursul săptămânii trecute au fost testați zeci de muncitori care erau deja în izolare la modulele de la Garoafa, iar rezultatele au venit pozitive pentru 21 dintre ei, toți asimptomatici.

Dintre aceștia, doi au fost internați la spitalul din Focșani, în timp ce 19 muncitori au fost plasați la centrul de la Gălăciuc.

Ultimele raportări ale Grupului de comunicare strategică arată că în județul Vrancea au fost confirmate 515 cazuri de infecţie cu coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: