News

Zeci de oameni au ars de vii în Fâșia Gaza. Printre victime se numără șapte copii

Zeci de oameni au ars de vii într-un incendiu izbucnit în Fâșia Gaza, într-o casă locuită de mulți palestinieni care petreceau.
17.11.2022 | 23:56
Zeci de oameni au ars de vii in Fasia Gaza Printre victime se numara sapte copii
Incendiu în Gaza cu zeci de morți. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața în clădirea rezidențială amplasată în tabăra de refugiați Jabalya, în nordul Fâșiei Gaza.

Incendiu cumplit în Fâșia Gaza

Anunțul a fost făcut de serviciile de urgență din Gaza, conform Haaretz. Incendiul a izbucnit în timpul unei petreceri, conform anchetatorilor, cel mai probabil din cauza unei scurgeri de gaz.

ADVERTISEMENT

Printre victime se numără șapte copii, conform primului bilanț. Casa ar fi deținută de un angajat al Ministerului Transporturilor. Bărbatul ar fi organizat o petrecere pentru a sărbători întoarcerea sa din Egipt, după ce își terminase doctoratul acolo.

În urmă cu un an, incendiile puternice de vegetație făceau victime în Israel, fiind nevoie de evacuarea unor zone și orașe întregi.

ADVERTISEMENT

Norii de fum se vedeau din Ierusalim, mai ales că fumul a ajuns în oraș de la 10 kilometri depărtare. Mai mulți oameni s-au intoxicat cu fum și au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit autorităților din acel moment.

Incendiile au devastat pădurile care înconjoară Ierusalimul și au fost considerate cele mai grave din ultimele decenii, conform agenției de presă TPS. Premierul de atunci al Israelului, Naftali Bennett, a anunțat că a fost nevoie de evacuarea unor localități pentru a ajuta la stingerea flăcărilor.

ADVERTISEMENT

Israelienii au folosit opt aeronave de combatere a incendiilor, cu toate că cel puțin 1.700 de hectare de vegetație au ars în câteva ore.

Au fost de asemenea incendiate mai multe locuințe din cadrul localităților din zonele afectate de flăcările puternice.

ADVERTISEMENT

Incendiile ar fi fost provocate de om, fără să fie neapărat premeditare. Mii de familii din mai multe orașe și-au abandonat locuințele, în timp ce autoritățile se plângeau de ”niveluri foarte ridicate de poluare atmosferică”.

ADVERTISEMENT
Tags: