News

Zeci de oameni s-au înghesuit pentru mâncare gratuită în fața unei braserii din Baia Mare! A fost nevoie de intervenția Poliției

09.04.2020 | 11:49
Zeci de oameni sau inghesuit pentru mancare gratuita in fata unei braserii din Baia Mare A fost nevoie de interventia Politiei
ADVERTISEMENT

O coadă uriașă a fost surprinsă miercuri seara, în fața unei braserii din Baia Mare care oferea mâncare gratuită. Proprietarii au decis să vină în sprijinul locuitorilor puternic afectați de criza din această perioadă, astfel că zeci de persoane s-au înghesuit pentru a fi sigure că prind măcar unul dintre pachetele puse la dispoziție.

Coadă uriașă la o braserie din Baia Mare, după ce proprietarii au anunțat că oferă mâncare gratuită

Anunțul vine în contextul în care veniturile a peste un milion de români s-au diminuat considerabil, ca urmare a măsurilor luate de autorități pentru stoparea răspândirii noului tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Oamenii au rămas cu contractele suspendate sau, mai rău, au fost concediați, motiv pentru care se află în imposibilitatea de a-și procura hrana necesară.

Prin urmare, braseria din Baia Mare s-a gândit să le dea o mână de ajutor, oferindu-le gratuit pachete cu mâncare, în fiecare seară, de luni până vineri.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui mesaj publicat pe rețelele de socializare, acestea conțin un fel principal, desert, pâine și apă, iar personalul are grijă ca măsurile de siguranță să fie respectate în cel mai mic detaliu.

Poliția a intervenit pentru respectarea regulilor de distanțiere socială. Nu au fost aplicate sancțiuni

În fiecare seară, de luni până vineri de la 18 la 19, punem aici pachete cu mâncare pentru cine are nevoie de ajutor. Sunt gratuite. În fiecare pachet: un fel de mâncare gătită în aceeași zi, desert, pâine și apă. Toate gătite cu drag și împachetate cu grijă pentru igienă.

ADVERTISEMENT

Poţi să iei un pachet pentru tine sau pentru cineva care știi că are nevoie. Nu trebuie să întrebi, ne bucurăm când cineva doarme bine, cu stomacul liniștit“, a  fost anunțul care i-a făcut pe zeci de băimăreni să se așeze la coadă în fiecare seară.

Având în vedere numărul mare al persoanelor care s-au înghesuit pentru a primi un pachet cu mâncare, în fața braseriei au intervenit și agenți ai Poliției Locale.

ADVERTISEMENT

Potrivit  informațiilor oficiale, oamenii legii nu au aplicat sancțiuni, ci au avut grijă ca toată lumea să respecte ordonanțele militare și, implicit, regulile de distanțare socială. Acest lucru poate fi observat și în videoclipul de mai sus.

ADVERTISEMENT