News

Zeci de pelerini de la Șumuleu Ciuc au avut nevoie de îngrijire medicală. Ce s-a întâmplat înainte de vizita Papei Francisc

01.06.2019 | 11:58
Zeci de pelerini de la Șumuleu Ciuc au avut nevoie de îngrijire medicală

Zeci de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale la Șumuleu Ciuc, unde peste 40 de mii de oameni au venit să asculte slujba făcută chiar de Papa Francisc, care se află îtr-o vizită de trei zile în România. Mulți dintre aceștia sunt copii care au avut probleme medicale din cauza temperaturilor scăzute din zonă, dar și a ploiii torențiale care cade în acea zonă. Sanctitatea Sa a ajuns în această dimineață în Șumuleu Ciuc și s-a bucurat nespus să vadă atâta adunare de oameni.

Zeci de pelerini de la Șumuleu Ciuc au avut nevoie de îngrijire medicală, printre aceștia fiind și mulți copii

Comitetul Interministerial pentru Securitate ”Vizită Papa Francisc 2019” precizează că 40.000 de pelerini sunt prezenti astăzi la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale de la Sumuleu Ciuc. Potrivit informaţiilor de la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România în ultimele trei zile, au declarat că vor participa la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc.

Comitetul mai  precizează ca din informaţiile  primite de la echipajele aflate la faţa locului, până la ora 9.30 au fost asistate medical 67 de persoane care participau la evenimentele de la Şumuleu Ciuc. Dintre acestea, 36 sunt copii care au suferit diverse afecţiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate în zonă.

Zeci de pelerini de la Șumuleu Ciuc au avut nevoie de îngrijire medicală
Zeci de pelerini de la Șumuleu Ciuc au avut nevoie de îngrijire medicală

La Șumuleu Ciuc au vent pelerini din toate colțurile lumii

20 dintre aceştia au fost deja preluaţi, în deplină siguranţă,  şi transportaţi, cu un microbuz al ISU,  la baza dealului Şumuleu pentru evaluare medicală amănunţită, urmând ca şi ceilalţi 16 sa fie transportaţi în scurt timp. Misiunile de acordare a asistentei medicale de urgenţă şi prim-ajutor sunt continuate de către echipajele  mobilizate la fata locului pentru buna desfăşurare a evenimentului.

Pe lângă pelerinii din România, Ungaria și Cehia, și-au anunțat prezența credincioși din țări foarte îndepărtate, precum Pakistan, Rwanda, Africa de Sud, Niger, Madagascar, Australia, Israel, Canada sau Namibia.

Cei care nu au reușit să își asigure un loc prin intermediul înscrierilor online au la dispoziție mai multe sectoare, accesul în zonă fiind permis de îndată ce credincioșii vor fi supuși unui control de securitate. Totodată, la fața locului au fost amplasate ecrane de mari dimensiuni!