News

Zeci de percheziții în șapte județe privind vaccinarea la chiuvetă. Mai multe persoane, bănuite de uz de fals

Zeci de percheziții în mai multe județe privind vaccinarea la chiuvetă. 55 de persoane vor fi aduse la audieri, ele fiind bănuite în acest dosar al imunizărilor fictive.
27.01.2022 | 10:02
Zeci de perchezitii in sapte judete privind vaccinarea la chiuveta Mai multe persoane banuite de uz de fals
ADVERTISEMENT

Joi dimineața au loc perecheziții la mai multe domicilii, în șapte județe ale țării, într-un dosar care vizează vaccinarea la chiuvetă.

Acțiune de amploare a polițiștilor privind un dosar de vaccinare fictivă

Au loc peste 56 de perechziții, în Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, existând suspiciuni asupra a zeci de persoane că au comis infracțiunea de uz de fals.

ADVERTISEMENT

„Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, efectuează 56 de percheziţii domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, la persoane bănuite de uz de fals”, a transmis IGPR.

Totul este posibil datorită delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în acest județ existând o persoană care a fost deja arestată preventiv și care a contribuit la vaccinarea la chiuvetă.

ADVERTISEMENT

Un bărbat din Drobeta-Turnu Severin, bănuit vă a falsificat dosarele de vaccinare

Individul a acționat în vara anului trecut, timp de o lună, iar el ar fi pătruns în două centre de vaccinare, unde a accesat certificatele de vaccinare a unor persoane, pentru a face noi certificate verzi, pentru unele persoane nevaccinate.

Mai precis, acesta a înlocuit datele celor vaccinați cu ale unor persoane care nu s-au imunizat împotriva coronavirusului. Ulterior, el le-a generat acelor persoane și certificate de vaccinare.

ADVERTISEMENT

„Din cercetări a reieşit că, în perioada mai – iunie 2021, un bărbat din Drobeta-Turnu Severin, în prezent arestat preventiv, ar fi intrat în incinta a două centre de vaccinare din municipiul Drobeta-Turnu Severin, ar fi accesat fără drept evidenţa electronică cu persoanele vaccinate împotriva COVID-19.

Ar fi modificat datele informatice, în sensul că ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate datele altor persoane nevaccinate, cărora le-ar fi generat adeverinţe de vaccinare”, a transmis Poliția Mehedinți.

ADVERTISEMENT

Circa 100 de persoane ar fi primit certificate false

Alte 95 de persoane sunt cercetate în acest caz, ei fiind, de fapt, persoanele care au beenficiat de adeverințele false de vaccinare.

De altfel, și complicii bărbatului sunt verificați, patru persoane fiind deja sunt control judiciar.

De asemenea, oamenii legii au mai anunțat și că 55 de persoane vor fi aduse la audieri, fiind propuse măsurile legale împotriva acestora.

ADVERTISEMENT