News

Zeci de percheziții într-un dosar privind certificate de vaccinare false. Doi angajați ai unei primării, vizați

Percheziții de amploare într-un dosar privind certificate de vaccinare false, în mai multe județe.
22.09.2021 | 16:03
Zeci de perchezitii intrun dosar privind certificate de vaccinare false Doi angajati ai unei primarii vizati
ADVERTISEMENT

Au avut loc zeci de percheziții în dimineața zilei de miercuri, în trei județe ale țării, privind mai multe certificate de vaccinare care au fost acordate deși nu trebuia.

Dosare de vaccinare false, eliberate în mai multe județe din țară. Cine sunt vizați

Este vorba despre 64 de percheziții din Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin, fiind cercetate mai multe persoane care ar fi oferit certificate de vaccinare false.

ADVERTISEMENT

În acest caz sunt vizați doi angajați ai Primăriei din Drobeta Turnu-Severin care au dat astfel de documente pentru 96 de persoane.

”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii  Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi  efectuează 64 de  percheziţii domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Caraş- Severin, la persoane bănuite de fals”, a transmis IGPR.

ADVERTISEMENT

Acum, ei sunt anchetați pentru că au accesat ilegal sistemul informatic prin care sunt generate certificatele de imunizare împotriva noului coronavirus și au intrat în Registrul de vaccinare al adulților.

Totodată, cei doi angajați sunt suspectați și de fals informatic. Informațiile oferite de polițiști arată că faptele despre care se vorbește au avut loc în perioada 15 mai și 25 iunie 2021.

ADVERTISEMENT

Datele arată că cei doi bărbați erau registratori la un centru de vaccinare din orașul Drobeta Turnu-Severin.

Aceștia ar fi mers acolo după ce orele de serviciu s-ar fi terminat și ar fi accesat ilegal sistemul informatic de vaccinare. Ulterior, ei au generat 96 de certificare de vaccinare false prin suprascrierea unora care existau deja.

ADVERTISEMENT

Certificatele de vaccinare false, tot mai întâlnite în România

Polițiștii au mai transmis și faptul că vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere. Persoanele în cauză vor fi audiate pentru a se afla mai multe detalii și pentru a se stabili și dacă acestea au comis o infracțiune.

Există deja rețele întregi de acordare a certificatelor de vaccinare false. Mai mult, una dintre acestea chiar folosea inscripțiile oficiale de la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, în ciuda faptului că instituția nu are niciun centru de vaccinare.

La începutul acestei luni, un medic și soțul ei au fost reținuți de oamenii legii, ei fiind suspectați că au eliberat adeverințe de vaccinare false. Este vorba, mai precis, despre zece astfel de documente.

Acestea au fost date pentru niște fotbaliști, având în vedere că soțul medicului era antrenorul Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa din Dâmbovița și jucătorii nu puteau participa la competițiile sportive dacă nu erau vaccinați.

ADVERTISEMENT
Tags: