News

Zeci de persoane s-au îmbolnăvit cu Salmonella. Autoritățile spun că de vină sunt animalele lor de companie

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii au anunțat că zeci de persoane s-au îmbolnăvit cu Salmonella și că de vină ar fi animalele lor de companie
12.01.2022 | 15:07
Zeci de persoane sau imbolnavit cu Salmonella Autoritatile spun ca de vina sunt animalele lor de companie
ADVERTISEMENT

Zeci de persoane din 25 de state americane s-au îmbolnăvit cu Salmonella, în urma contactului cu animalele lor de companie. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii oferă stăpânilor câteva recomandări.

Zeci de persoane, bolnave cu Salmonella. Autoritățile spun că de vină sunt animalele lor de companie

Reprezentanții Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii au anunțat că 44 de persoane s-au infectat cu Salmonella, în urma contactului cu animalul lor de companie: șopârla numită “dragonul cu barbă”.

ADVERTISEMENT

Dintre cele peste 40 de persoane infectate cu această bacterie, 15 au ajuns și la spital, având nevoie de îngrijiri de specialitate.

Specialiștii spun că aceste șopârle pot purta germeni de Salmonella în excremente chiar dacă reptila arată sănătoasă și curată. Acești germeni, avertizează experții, se pot răspândi cu ușurință în corpurile lor și în orice obiect din zona în care trăiesc sau se plimbă.

ADVERTISEMENT

Contactul direct cu șopârla sau cu orice obiect din mediul său, urmat de atingerea propriei guri, duce la infectare cu Salmonella.

Care sunt simptomele infectării cu Salmonella

Specialiștii spun că persoanele infectate cu această bacterie vor experimenta unul sau mai multe simptome.

ADVERTISEMENT

Acestea pot avea febră mare și diaree în același timp, pot elimina frecvent fecale moi mai mult de trei zile, pot experimenta simptomul precizat anterior la care se adaudă și sânge sau pot avea vărsături.

Infectarea cu Salmonella duce și la deshidratare, iar simptomele ar fi nevoia din ce în ce mai rară de a urina, uscarea gâtului și a gurii, precum și o senzație de amețeală dată de statul în picioare.

ADVERTISEMENT

Ce recomandă specialiștii persoanelor care au ca animal de companie o șopârlă

Reprezentanții Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii oferă mai multe sfaturi persoanelor care au acasă o șopârlă.

Prima regulă extrem de importantă rămâne spălatul pe mâini cu apă și săpun imediat după atingerea sau hrănirea dragonului cu barbă.

De asemenea, este recomandat ca stăpânii șopârlelor să nu le pupe, să nu le îmbrățișeze și să nu mănânce sau să bea în apropierea acestora.

În plus, instrumentele folosite pentru îngrijirea dragonului cu barbă ar trebui folosite în afara casei, atunci când este posibil. În cazul în care acest lucru nu se poate, este recomandată utilizarea unei chiuvete de rufe sau a unei căzi.

ADVERTISEMENT