News
notix pixel id

Zeci de persoane injectate, din greșeală, cu un cocktail de anticorpi, în locul vaccinului anti-Covid. Mesajul medicilor

01.01.2021 | 21:32
Zeci de persoane injectate, din greșeală, cu un cocktail de anticorpi, în locul vaccinului anti-Covid. Mesajul medicilor
Ce spune un expert despre vaccinul împotriva Covid-19? ”Nu trebuie să credem în unii care nu sunt doctori”. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Peste 40 de americani au fost injectați din greșeală cu un cocktail de anticorpi în locul vaccinului anti-Covid-19.

Regeneron, cocktailul folosit inițial pentru a-l trata pe Donald Trump, a ajuns în organismul a peste 40 de oameni dintr-o „eroare”.

Pe fondul scepticismului din rândul populației, autoritățile au făcut o nouă gafă care le dă apă la moară acelor oameni care se tem de vaccin.

ADVERTISEMENT

42 de americani au fost injectați dintr-o eroare cu Regeneron

Graba strică treaba. De acest lucru s-au convins și cadrele medicale dintr-o clinică de vaccinare din Boone County, care au încurcat serurile și au administat cocktailul cui nu trebuia.

Conform ABC News, cei 42 de oameni care s-au prezentat miercuri, 30 decembrie, la centrul de vacinare, au primit Regeneron, potrivit unui anunț făcut de Garda Națională din Virgina de Vest.

ADVERTISEMENT

Tratamentul cu Regeneron a primit autorizația de utilizare în luna noiembrie și este util în tratarea infecției cu Covid, dacă e administrat din timp.

Autoritățile au anunțat că incidentul este unul „izolat”. „S-a stabilit că acesta a fost un incident izolat”, a declarat Julie Miller, administrator al Departamentului de Sănătate din Bonne.

ADVERTISEMENT

Cu toate că cei 42 de oameni nu ar trebui să fie în pericol, aceștia nu vor fi vaccinați cel puțin 90 de zile, pentru a nu risca complicații. „Vaccinarea lor va fi amânată pentru cel puţin 90 de zile, ca măsură de precauţie pentru a evita interferenţa tratamentului cu anticorpi cu răspunsurile imune induse de vaccin”, au anunțat experții în domeniu.

Administrația Americană pentru Medicamente (FDA) a aprobat tratamentul cu Regeneron în momentul în care președintele SUA Donald Trump se infectase cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Președintele a trecut cu bine peste boală, în ciuda faptului că are o vârstă înaintată și este considerat supraponderal, și a transmis un mesaj de încurajare tuturor: „Nu vă temeți de COVID. Fiți prudenți, dar nu lăsați virusul să vă domine viața”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri